Managerul spitalului din Bergamo: «Avem cazuri grave și în rândul tinerilor, care s-au automedicat, ușoara lor răceală, transformându-se în pneumonie»

Roberto Cosentini, managerul spitalului Giovanni XXIII din Bergamo, lansează un apel public în privința necesității respectării regulilor impuse de pandemia cu noul coronavirus, menționând starea de criză a unități sanitare pe care o conduce.

Consentini spune că posibilitatea de a acorda asistență medicală a spitalului este suprasaturată și că noul coronavirus pare să afecteze din ce în ce mai multe persoane, nu numai bătrâni, ci și persoane tinere, care au nevoie de internare la terapie intensivă, informează notizie.it.

”Lombardia este în acest moment epicentrul cutremurilui provocat în lumea medicală de răspândirea noului coronavirus. În fiecare zi, în spitalul pe care îl conduc sunt internați 60-80 de pacienți. Din ce în ce mai multe persoane, cazuri serioase, de toate vârstele, nu doar din cele în vârstă, ci și tineri.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Sistemul de sănătate se îndreaptă către un colaps ce poate fi comparat cu o catastrofă naturală, numărul locurilor de internare fiind din ce în ce mai redus.

Primii dintre cei care au fost atacați de noul coronavirus au fost cei în vârstă, care aveau și alte afecțiuni cronice. În momentul de față infecția îi atacă chiar și pe cei tineri, cu o stare de sănătate bună, dar care s-au tratat singuri, acasă, folosind automedicația, luată de pe internet și ale căror forme ușoare de răceală au evoluat, în timp, la pneumonii severe.

Sunt foarte îngrijorat ca nu cumva acest scenariu să nu se replice și în alte regiuni ale țării, în mod special în sud”, a declarat managerul spitalului Giovanni XXIII din Bergamo.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !