Mare atentie! Ce simte un bebelus atunci cand mama lui plange in timpul sarcinii? Să nu faceți niciodată această greșeală:

Cercetatorii au incercat sa aduca mai multe raspunsuri in ceea ce priveste modul in care un fat aflat in uter reactioneaza la emotiile traite de mama.

Potrivit viatasanatoasa.biz, acestia au ajuns la concluzia ca emotiile mamei influenteaza atat dezvoltarea copilului in timpul gestatiei, dar si in viata lui ulterioara.

Unul din studiile derulate la Universitatea din California a scos la iveala o serie de rezultate surprizatoare.

Se pare ca bebelusii primesc substante chimice care sunt generate si se schimbăa odată cu starile emotionale ale mamei. S-ar putea concluziona chiar că factorii externi (droguri, alcool sau substanţe toxice) şi emoţiile mamei sunt factori care modelează copilul si acest „efect” poate dura o viaţă intreaga.

In acelasi timp, s-a descoperit ca mamele care au o stare permanenta de calm si relaxare, va transmite bebelusului sau o evolutie mult mai buna, decat in cazul mamelor care transmit bebelusilor emotii extreme, chiar si daca e vorba de perioade scurte de fericire.
O mamă care are o stare emoţională echilibrată va ajuta la dezvoltarea unui copil sănătos, în timp ce o mamă care trece prin depresie sau are schimbări bruşte şi constante ale stării de spirit va da naştere unui bebeluş cu probleme de dezvoltare sau care va avea o dezvoltare mai lentă.

Sursa: dailynews.ro

CITEȘTE ȘI