Materiale ideale pentru renovarea podelelor din casa ta. Cum să le dai o nouă viață

Schimbarea podelelor din casa ta este o operațiune importantă și radicală pentru locuință și poate chiar să îți dea senzația că te afli într-un spațiu nou. Poți să câștigi spațiu, lumină, senzația de confort, iar avantajele estetice sunt evidente.

Totuși, înainte să începi trebuie să te gândești foarte bine ce fel de material vrei să folosești. Opțiunile sunt multe și fiecare are avantaje și dezavantaje. Am venit în ajutorul tău cu idei care te vor ajuta să te hotărăști care este varianta potrivită pentru casa ta.

 Cum să dai o nouă viață podelelor din casa ta? Materiale ideale pentru renovarea acestora

Ai mai multe opțiuni pentru schimbarea podelelor. Trebuie doar să te hotărăști care este cea mai bună pentru locuința ta.

Lemnul natural: este un material care, cu o întreținere adecvată, poate să reziste o viață întreagă. Este ecologic și cald, atât din punct de vedere estetic cât, și la atingere. În schimb, își poate schimba aspectul odată cu trecerea timpului și pot să apară imperfecțiuni provocate de lovituri sau zgârieturi.

Piatra naturală: este un material rezistent, elegant și exclusivist. Poate crea cu ușurință senzația de lux și, de asemenea, se instalează și se curăță ușor și este rezistent la impact. În schimb, își poate pierde strălucirea în timp și va avea nevoie de o nouă lustruire. Unele materiale, precum calcarul sau marmura, nu sunt recomandate pentru bucătării, fiind sensibile la pete si produse agresive.

Cimentul decorativ: material modern și ideal pentru oamenii care vor să aibă o podea continuă în toată casa, fiind ideal pentru toate camerele. Are avantajul că poate fi folosit și pe pereți, având un aspect mătăsos, care își poate schimba culoarea și strălucire în funcție de incidența luminii. Vine în diferite culori și texturi, care pot să aducă multe avantaje estetice locuinței. Dacă îți dorești un decor personalizat, apelează la cimentul decorativ de la Novacolor-România.ro. În plus, aplicarea sa se face manual, iar orice daună se poate repara cu repeziciune și ușurință.

Ceramica: dacă ești în căutarea unui material potrivit pentru orice încăpere, care are o durată de viață foarte îndelungată și nu necesită întreținere, este alegerea potrivită. Ceramica este foarte versatilă și se adaptează oricărui stil decorativ, fiind disponibilă într-o gamă uriașă de modele. Finisajele pot imita totul, de la pietra naturală la metal sau ciment. Are dezavantajul dificultății de instalare, necesitând manipularea de către un profesionist.

Parchetul laminat: este o variantă mai ieftină, care imită lemnul natural, dar este mai rezistent la pete și zgârieturi. În schimb, are o durată de viață mai redusă și nu se poate repara. Se poate aplica cu ușurință și rapiditate și nu se estompează la soare. De asemenea, vine într-o diversitate de culori.

Podelele sunt esențiale în casele noastre, nu doar din motive estetice, cât și practice. Pardoseala te poate ajuta să menții temperatura dorită în fiecare cameră și să îți oferă mai multă siguranță în zone precum băi și camere pentru copii, așa că trebuie să alegi cu grijă tipul de material pe care îl folosești.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

P.S. – ancora către client este către o categorie de produse oarecare. Nu găsesc cimentul decorativ în categorii și nici la search nu apare.

CITEȘTE ȘI