Medicii italieni avertizeaza Europa: „Pregatiti-va!” 133 de decese intr-o zi. 10% dintre pacienti sunt internati la terapie intensiva

Doctorii italieni au avertizat medicii din Europa sa „se pregateasca” pentru un aflux de

pacienti care vor avea nevoie de terapie intensiva intr-o scrisoare adresata Societatii Europene de Medicina Intensiva.

Medicii din nordul Italieni au subliniat o crestere a numarului de imbolnaviri grave in randul pacientilor mai tineri, de la 46 de ani in sus.

Scrisoarea semnata de mai multi experti de la Universitatea din Milano avertizeaza asupra dificultatii de a trata pacienti cu coronavirus mai ales daca un numar mare dintre acestia vor avea nevoie de terapie intensiva, relateaza The Independent.

Duminica, numarul imbolnavirilor in Italia a ajuns la 7.375. 366 de persoane au murit, dintre care 133 doar in ultimele 24 de ore. Italia este pe locul doi la numarul de decese dupa China. Coreea de Sud are un numar comparabil de cazuri, insa are 50 de decese.

„Ne confruntam cu un procentaj ridicat de cazuri depistate pozitiv care au avut nevoie de internare la terapie intensiva – e vorba de o proportie de 10 la suta.

Vrem sa lansam un avertisment puternic: Pregatiti-va”, au scris ei.

Doctorii au precizat ca majoritatea acestor pacienti, aflati in numar „foarte mare” in spitalele italiene au fost internati din cauza faptului ca plamanii lor au cedat si au necesitat ventilare mecanica.

Medicii italieni au recomandat instruirea echipelor medicale in purtarea si lucrul in echipamente de protectie si au subliniat ca este important sa fie marita capacitatea de primire a pacientilor gravi.

CITEȘTE ȘI