Mesajul unui IT-ist român pentru parlamentari :„Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimţit ordinar ce eşti?”

Timisoreanul Ciprian Jichici, specialist in tehnologii Microsoft, unul din cei mai apreciati IT-sti din tara, le-a batut obrazul parlamentarilor care si-au votat pensii suplimentare.

Ciprian Jichici are doar 38 de ani si si-a construit deja, pe propriile puteri o cariera de succes. Absolvit Liceului CD Loga iar apoi Facultatea de Matematica-Informata a Universitatii de Vest din Timisoara. A invatat foarte bine, a fost olimpic national in timpul liceului.

Dupa facultate, Ciprian Jichici face parte dintr-un program numit Microsoft Regional Directors care reuneste cei mai buni 100 de specialisti din lume neafilitati Microsoft, scrie Adevarul.

Iata mesajul lui Ciprian Jichici catre parlamentarii care si-au votat pensii suplimentare.

“Eu cred ca nu putem sa punem egalitate intre un demnitar, inalt functionar public, care are o raspundere extraordinara si un cetatean normal, fie el muncitor, inginer, medic, samd. – deputat in Parlamentul Romaniei.

Ce raspundere extraordinara ai tu, nesimtit ordinar ce esti, acolo unde mananci, dormi si votezi cum iti ordona seful tau (din partid, din servicii, sau de unde o fi)? Cu ce esti tu mai presus de mine? Hai sa vedem…

Sunt cadru didactic universitar, cu vechime de 15 ani, la care se adauga si cei petrecuti pe bancile facultatii. Am fost olimpic national la 5 materii in liceu, am luat atatea premii ca nici nu le stiu din cap. Pasiunile mele stiintifice sunt cloud computing, data mining si fizica cuantica.

Stii ce inseamna vreunul dintre acesti termeni, mai infatuat ordinar ce esti? Cu asta am lamurit-o, hai sa mergem mai departe.

Am construit de la zero (fara tata smecher, securist, primar, etc…) o firma care a implinit anul trecut 15 ani. Lucreaza numai in privat, nu da tunuri, isi plateste toate impozitele. Sunt recunoscut international ca unul din cei mai buni specialisti IT in aria mea de competenta.

Vorbesc anual la cateva zeci de evenimente nationale si internationale, si asta nu pentru ca „da bine” sa fiu invitat ci pentru ca oamenii sunt interesati ce ceea ce spun. Tu ce ai realizat, mai extraordinarule? Sunt zile in care lucrez pana la 10-12 ore. Multe dintre weekend-urile mele sunt presarate cu activitati profesionale.

Sa nu ma intelegi gresit, profitorule, nu ma plang si nu ma victimizez. Fac ceea ce fac si cat fac pentru ca imi place foarte mult.

Ma pricep bine, am rezultate si satisfactii. Produc pentru mine, pentru cei care depind de mine (colegii mei de la firma, partenerii de business) si pentru statul roman.

Platesc impozite pe venituri, pe cladiri, pe profit, TVA, taxa de drum, acciza pe combustibil, si multe altele.

PLATESC, intelegi lipitoareo? Imi justific existenta in aceasta societate, si, muncind pentru mine si familia mea, contribui la bunastarea comunitatii. Tu cate ore muncesti pe saptamana, extraordinarule responsabil?

Ca te vad aproape in fiecare miercuri in avion, si nu in ala care aterizeaza la Bucuresti. Ai dreptate, nesimtitule, nu se poate pune semnul egal intre noi”.

CITEȘTE ȘI