Mihaela Rădulescu arată la 47 de ani ca la 20. Vedeta a dezvăluit, în sfârşit, secretul

Mihaela Rădulescu, secrete de frumusețe. Mărturiile complete ale divei de Monaco, într-un interviu exclusiv LIBERTATEA.

Mihaela Rădulescu, secrete de frumusețe. Câte femei n-ar vrea să afle cum se îngrijește diva de Monaco de arată așa bine la 47 de ani? Ei bine, vedeta ne-a dezvăluit toate trucurile ei: ce creme și farduri folosește, cum își alege parfumurile, ce mănâncă și cât sport face!

Libertatea: Care-i ABC-ul îngrijirii tale? Ai o viață hiperactivă, probabil că ritualul e adaptat acestui ritm…

Mihaela Rădulescu: Am de luptat pentru tenul meu, din câteva motive. Zbor de două ori pe săptămână – ca să nu mai pun la socoteală și ultimele zboruri peste Ocean!

Oricât ai vrea să-ți ții tenul în bună stare, tot trebuie să lupți cu deshidratarea din timpul orelor lungi de zbor, pe urmă cu schimbarea fusului orar, care-ți încurcă somnul sau ți-l diminuează, cu alimentația “de supraviețuire” din avioane sau din timpul escalelor.

În fine, iau în calcul toate aceste lucruri și sunt înarmată cu o trusă de urgență, în care am măști și creme hidratante, vitamine, patch-uri anticearcan sau pentru dezumflat ochii. Beau ceaiuri, apă, storc lămâi în ea cât pot de des, încerc să nu mănânc prăjeli, mâncăruri grele sau fast-food. Am chestiile mele de ronțăit în bagajul de mâna – morcovi, fructe uscate și mere, alune, migdale, fistic, nuci, toate fără sare.

La programul meu de viață, mereu în mișcare, lipsa de organizare m-ar încurca teribil, iar dacă n-aș avea grijă de mine și de sănătatea mea, probabil că n-aș face față acestui ritm alert de viață.

Ai reguli pe care le respecți cu sfințenie?

Evit cosmeticele de proastă calitate și încerc să-i dau tenului exact ce are nevoie. Iar la 47 de ani e bine să-l hidratezi, să-l hrănești cu retinol, acid hialuronic, colagen, vitamine, să nu ieși din casă fără creme cu un factor mare de protecție și să nu te culci niciodată cu farduri pe față!

Mihaela Rădulescu, secrete de frumusețe: geanta ei e o adevărată trusă de supraviețuire!
Ce cosmetice folosești, mai exact? Ce ai mereu în geantă, indiferent dacă te afli la Monaco, la București sau prin altă parte a lumii?

Fiole cu acid hialuronic de la Gerovital – se dau pe față, nu se injectează și nici nu se beau! -, genial produs, pentru orice vârstă. Cremă cu protecție 30. Corector de cearcăne de la Anastasia. Fondul de ten de la Armani sau de la Lancôme – teint idol. Gloss, tot de la Anastasia. Creion de ochi grena de la Charlotte Tillbury – merge grozav pe ochi verzi! Șervețele demachiante.

Periuță de dinți – mă spăl după fiecare masă, chiar și când sunt pe drumuri. Parfumuri, cremă de mâini și de corp – ambele în recipiente minuscule, când călătoresc. Mască revitalizantă – aici sunt mai multe variante, în funcție de cât de rapid am nevoie de efect – Creme de la Mer, This Works, Bobbi Brown, La Prairie… Șampon, mască și ulei de par Philip B, în sticle mici, special gândite pentru exploratori ca mine.

Pe lângă astea, am mereu la mine căștile, muzică, o carte bună și laptopul, dacă mă apucă scrisul. Toate astea reprezintă bagajul meu de mâna.

Ce alte secrete de frumusețe ai?

Iubirea, voia bună, relaxarea, sportul, alimentația corectă, împlinirile personale și profesionale și… 8 ore de somn!

Mihaela Rădulescu, secrete de frumusețe: «Am parfumuri pe gen de program, nu de zi și de seară»

Ce parfumuri folosești? Spuneai, la un moment dat, că obișnuiești să amesteci mai multe arome.

Fac asta de-o viață, amestec parfumuri contrastante, dar nu la întâmplare. Fac încercări acasă sau în buticuri cu rarități, citesc despre compoziția lor – mă rog, e chiar pasiune! Nu mă parfumez fără motiv sau la nimereală, adaptez aroma situației de viață, am parfumuri pe gen de program, nu de zi și de seară, de iarnă sau de vară.

Simțul olfactiv e fascinant și e cel mai bun declanșator de memorie, de bucăți de viață cu trăiri intense. Am mai spus-o, nu e bine să dai nume când vine vorba de parfumuri, căci ar trebui să fie o alegere intimă, în total acord cu personalitatea ta, cu ph-ul, cu situația de viață în care vrei sau nu să ți se simtă parfumul…

La final, spune-ne de unde vine calmul tău, cum reușești să fii zen chiar și când ești luată la țintă – să spunem, de o altă vedetă?

Vine o vreme – și la mine a venit! – când te prinzi că ești provocat sau atacat, ca persoană publică, doar de cei care vor să profite de pe urmă celebrității tale. Apoi, te prinzi, dacă ai destulă minte, că viața asta scurtă n-ar trebui să conțină balast, porcării, răutăți, jigniri, pentru că nu aduc beneficii nimănui. Merg înainte, trăiesc exact ce-mi place, iubesc și sunt iubită, îmi cresc în liniște copilul și-mi fac meseria cu toată pasiunea. Cred că sunt un om liber și îndrăgostit iremediabil de viață, deci zenul e subînțeles.

CITEȘTE ȘI