Model declarație COVID-19, declarație ieșire din casă pe proprie răspundere poliție

Model de completare al declarație pe proprie răspundere, sau în termeni populari, declarație COVID / Coronavirus, pentru ieșire din casă. Această declarație vă poate fi cerută de poliție în orice înterval orar potrivit ordonanțelelor militare, 3, 4, 5 și 6. Declarația pe proprie răspundere se completează de fiecare persoană care iese din casă și trebuie să conțină informații și motive reale pentru motivul părăsirii domiciliului. Chiar dacă nu locuiți la adresa din buletin sau cu forme legale într-un oraș, trebuie să treceți în declarație adresa reală de unde plecați și spre care vă deplasați.

Model de completare declarație coronavirus COVID-19 / Declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă

De exemplu să presupunem că sunteți din Arad, locuiți în București pe strada Liviu Rebreanu 46-58, sector 3, nu aveți flotant sau buletinul schimbat la aceasta adresă, mai precis nu locuiți la adresa din buletin, și vreți să mergeți la magazin pentru aprovizionare.

După cum deja știți, declarația pe proprie răspundere poate fi completată și online, dar aceasta trebuie tipărită și semnată. Dacă nu aveți posibilitatea de a printa declarația, faceți una scrisă de mână, dar să conțină toate câmpurile obligatorii. STS a creat o declarație online care poate fi completată ușor pe site-ul formular.sts.ro, atât pentru declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă ce trebuie arată poliției, cât și pentru adeverința ce trebuie eliberată de angajator dacă lucrați și nu sunteți în somaj tehnic sau fară loc de muncă.

Că tot am adus vorba, dacă sunteți în concediu de orice fel, nu angajatorul vă eliberează declarația  / adeverința necesară în starea de urgență COVID-19 / coronavirus, ci declarația pe proprie răspundere se completează. Ca să fim cât mai clari:

 • Adeverința de la angajator se completează EXCLUSIV de firma unde lucrați, dacă continuați să munciți în această perioadă
 • În orice altă situație este neccesară declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă sau declarația COVID-19 sau declarația coronavirus, cum a tot fost numită de cetățeni
 • Când sunteți oprit de organul de control, poliție, poliție locală, armată, jandarmerie, trebuie să aveți obligatoriu și un act de indentitate. Vă reamintim că potrivit legii orice persoană trebuie să aibă asupra ei, în orice moment un act de indentitate valabil. Acesta poate fi buletinul, pașaportul sau permisul de conducere. Sunt puține cazuri cand sunt acceptate poze ale acestora, trebuie să le aveți în original

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Model – completăm împreună o declarație pentru scenariul de mai sus. Vă reamintesc, sunt din Arad, stau în București și mă duc la magazin

Am completat online pe site-ul STS, vi-l reamintim formular.sts.ro, o declarație și am și înregistrat pentru a fi mai ușor de reținut pasii. Dacă nu vrei să completezi pe site-ul STS declarația aici o poți descărca în varianta actualizată.

Este foarte simplu. Completam numele nostru complet, data de nastere, adresa unde locuim (chiar daca nu este cea din buletin). Iar în campul „Locul/locurile deplasării:” trecem cat mai clar unde mergem. Noi am dat trei exemple. Nu scrieți în declarație expresii de forma „Magazin”, „Ma duc sa cumpar produsul X”. Scrieți magazinele și strada pe care se află. Noi am trecut în declarație că mergem la Auchan Titan, de pe strada 1 decembrie 1918, la Farmacia Dona, de pe aceeași stradă și la LIDL care se află pe strada Liviu Rebreanu. Dacă vă deplasați către un centru comercial, unde sunt mai multe magazine, scrieți, de exemplu în cazul nostru „Complex comercial Auchan Titan”. Nu trebuie enumerat fiecare magazin din complex, noi am făcut-o pentru că Farmacia Dona și Magazinul Lidl ales, nu erau în același loc.

Noi am ales în exemplul dat motivul aprovizionării noastre, adică cumpărăturile. Voi alegeți motivul, unul din cele 10 sau mai multe dacă aveți mai multe drumuri de făcut, iar la Locul / locurile deplasării treceți adresele. Amenzile sunt de minim 2000 de lei în cazul în care declarația nu este completată sau motivele sunt puse intentionat greșit. De exemplu nu bifați că mergeți să îngrijți minori sau persoane în vârstă, dacă nu faceți asta. Sau nu bifați că faceți munci agricole dacă nu dețineți / administrați un teren.

Este foarte indicat să fiți cât mai sinceri, dar cu detalii clare. Nu scrieți „mă duc sa iau pâine”, ci ”Magazin Pâine de pe strada x”.

Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii și vă ajutăm rapid cu răspunsul la întrebările voastre.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !

5 Comentarii
 1. Toma Alin spune

  Buna seara
  Ce trebuie sa scrie pe declaratie un producator agricol care livreaza comenzile la domiciliul clientului?
  Multumesc

 2. Raluca Neacșu spune

  Buna seara. Sincer sunt foarte panicată de tot ce se întâmplă dar las asta..eu spre exemplu adresa din buletin este in sectorul patru București..bun…eu locuiesc în fapt în Dărăști Ilfov și doresc să merg la o bancă x de pe strada y pentru a scoate niste bani fiindu mi necesari…apoi sa merg la Auchan Titan pentru a face cumpărături mamei după la mama care locuiește aproape de Auchan Titan … menționez că ea nu se poate deplasa și dacă ar putea nu ar avea cu ce fiindcă eu o ajut de 11 ani chiar daca in prezent sora locuiește cu ea dar cea din urmă nu are venituri…așa trebuie specificat in declarație?Iar soțul mă duce cu mașina personală pentru a nu mă expune în transportul in comun atât pentru noi cât și pentru cei doi copii pe care îi avem… aștept răspunsul dumneavoastră… Multumesc

 3. Brici Georgiana spune

  Stau in Sibiu si bunica in vaslui, nu are pe nimeni si trebuie să merg să îi fac provizii si sa ii cumpăr medicamente, as putea sa fac asta fara sa primesc amenda?

 4. Smărăndescu Elisabeta spune

  Bună ziua. În cazul în care trebuie sa ma deplasez la farmacie, bancă psau alte locații, altele decât cele specificate pe declarația pe proprie răspundere, cât mai detaliat, ce bifam pe declarație? Va mulțumesc.

 5. Urseanu Virgil Constantin si Gabriela spune

  Locuiesc în Pitesti, Arges si avem zi o casa çu teren si grădina in comuna Vedea, sat Izvoru de jos! Ne putem deplasa cu masina proprie pentru a efectua muncile agricole pe terenul aferent grădinii 1800mp?? Multumesc