Modul corect de a consuma sfecla roşie pentru întărirea ficatului:

Ficatul este unul dintre cele mai solicitate organe ale corpului. Responsabil pentru peste 500 de funcţii, ficatul joacă un rol important în funcţionarea sistemului imunitar, a metabolismului, a sistemului digestiv şi a sistemului de detoxifiere.

Cum contribuie sfecla roşie la întărirea sănătăţii ficatului?

Sfecla roşie abundă în magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan, şi mai conţine conţine betaina, caroten şi vitamina B. Betaina este o substanţă cu efect hepatoprotector şi stimulator al bilei. În plus, betaina este importantă pentru reducerea homocistinei din sânge, informează medicii.

Cea mai mare concentraţie de betaină se găseşte către vârful sfeclei, adică în dreptul tulpinii cu frunze. Mulţumită acestei substanţe, sfecla este un excelent remediu pentru detoxifiere.

Recomandam sa citesti si: O romanca din Italia a răbufnit: „Să nu credeți că în străinătate înotăm în euroi. In spatele bunataților aduse in Romania, a cadourilor și ale surprizelor se ascund lacrimi, momente de tristețe și singuratate, injosire și sacrificii”

Sucul de sfeclă roşie acţionează ca un protector hepatic puternic, regenerează celulele hepatice şi stimulează funcţia hepatică. Consumarea cu regularitate a acestui suc, dar şi a sfeclei în stare crudă, încetineşte evoluţia bolilor cronice de ficat şi are efecte benefice în cazul steatozei (boala de ficat gras).

Iată mai jos reţeta pe bază de sfeclă roşie care te va ajuta:
Ingrediente:

– o sfeclă roşie
– un morcov
– o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Spală și curăță de coajă sfecla ,morcovul și lămâia. Pune-le la storcător și extrage sucul.

Consumă acest preparat zilnic și îți vei regenera ficatul și îți vei îmbunătăți considerabil starea de sănătate!

Citeste in continuare despre: 

Acum ori niciodată! Exportul lemnului din Romania interzis pentru urmatorii 10 ani! Răspândește dacă ești de acord!

 

CITEȘTE ȘI