Moldoveanca se intoarce Acasa din Peninsula ! Vorbeste la Telefon cu un Italian

Scenă demnă de o comedie! O femeie a fost surprinsă într-un autobuz, cu o cameră ascunsă, în timp ce vorbea la telefon, iar conversaţia ei a scos la iveală un detaliu stânjenitor.

O femeie a şocat mai mulţi călători dintr-un autobuz, după ce s-a prefăcut că şi-a uitat limba maternă, în timpul unei conversaţii telefonice, în public. Moldoveancă la origini, având în vedere accentul, istoricul blondei nu este unul dificil de ghicit! Cel mai probabil, ea a plecat în Italia, în căutarea unui loc de muncă şi a unei vieţi mai bune, iar la întoarcerea în ţară, femeia şi-a renegat originile şi şi-a asumat statutul de italiancă, la modul cel mai serios.

Într-o combinaţie de română cu accent moldovenesc şi italiană stâlcită, conversaţia femeii abia a putut fi înţeleasă, iar momentul a fost unul extrem de penibil şi a devenit viral.

loading...

 

Când este valabil procesul-verbal de reținere a permisului

Când este valabil procesul-verbal de reținere a permisului

Din procesul-verbal de contravenție prin care se dispune reținerea permisului nu trebuie să lipsească și mențiunile cu privire la aplicarea sancțiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce, durata suspendării și temeiul legal, potrivit unei soluții oferite de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), publicată azi în Monitorul Oficial.

Altfel, procesul-verbal e anulabil în instanță, la cererea șoferului sancționat.

ICCJ a decis recent, printr-un recurs în interesul legii, că lipsa mențiunii cu privire la aplicarea sancțiunii suspendării dreptului de a conduce, a intervalului de timp și a temeiului legal (articolul din Codul rutier) atrage nulitatea relativă a procesului-verbal de contravenție prin care s-a dispus reținerea permisului.

Nulitatea e condiționată de producerea unei vătămări care nu poate fi înlăturată decât prin anularea măsurii privind reţinerea permisului de conducere, au spus judecătorii ICCJ în Decizia ICCJ nr. 8/2017, care e obligatorie pentru instanțele de judecată de astăzi, fiind publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 501.

În mai puține cuvinte, pe șoferi ar trebui să-i intereseze următorul lucru, în urma deciziei Curții: e necesar ca în procesul-verbal de contravenție să fie trecută nu doar măsura reținerii permisului de conducere, ci și măsura suspendării dreptului de a conduce, a duratei acestei măsuri și temeiul legal. În caz contrar, procesul-verbal de contravenție e anulabil în instanță, chestiune care poate fi invocată numai de către contravenient, adică de șoferul sancționat, în plângerea contravențională.

 

 

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata