Nelu Tataru face anuntul. Ce se intampla de la 1 iulie

Nelu Tataru, spune ce se va intampla in Romania, incepand cu 1 iulie. Ministrul Sanatatii a declarat ca daca numarul infectarilor nu creste, urmeaza un nou set de masuri de relaxare.

„Daca gestionam un numar de cazuri sub 200, uneori au fost si sub 150, de cinci zile am avut 196 de cazuri, 237, 222, 275, 320 ieri. Am gestionat si doua weekenduri prelungite, am gestionat si doua perioade cu masuri de relaxare, astazi este o a treia zi cand dam masuri de relaxare – va creste in urmatoarea perioada numarul de cazuri, sper ca nu exponential, ci doar progresiv, in masura in care aceste masuri de relaxare sunt apreciate pozitiv si in concordanta cu regulile pe care le-am impus. (…)

In masura in care vom avea respectarea precautiilor distantarii sociale si a celor noi pe care le-am impus, vom avea o crestere progresiva, dar gestionabila de catre noi. In masura in care avem o evolutie favorabila in urmatoarele doua saptamani, putem gestiona sa ne gandim si la alte masuri de relaxare, dupa 1 iulie.

Asta inseamna o crestere mica a numarului de cazuri de la o zi la alta, adica 50, nu mai mult, si sa le putem gestiona alternativ, urmand ca dupa aceste doua saptamani sa avem o constanta a numarului de cazuri noi, chiar scadere”, a declarat Nelu Tataru.

Shar

CITEȘTE ȘI