NESIMTIRE! Bugetară de lux a luat 600.000 de euro salarii compensatorii la pensionare. Asa se irosesc banii statului

Una dintre bugetarele de lux ale României este fosta șefă din ROMATSA Silvia Popeangă. A fost și este una dintre cele mai bine plătite salariate din țară și a ieșit la pensie cu venituri fabuloase. Ea s-a considerat în continuare aptă de muncă, așa că a ajuns în Ministerul Transporturilor, având un salariu impresionant. Cumulat cu pensia… să zicem că veniturile doamnei îi fac invidioși pe directorii de multinaționale cu afaceri extrem de importante în România! Iar, ca tabloul să fie complet, Silvia Popeangă a mai primit o funcție, acum o lună! 

Până în 2015, Silvia Popeangă a fost director economic la ROMATSA, companie de interes național în subordinea Ministerului Transporturilor, unde avea, desigur, un salariu fabulos. Mai pe românește, una din șefele companiei de stat de care aparțin controlorii de zbor de pe aeroporturile românești, și ei bine plătiți, desigur. Doamna, însă, având pe mână finanțele companiei, primea anual aproape 437.000 de lei, adică undeva la 95.000 de euro, ținând cont de cursul de schimb din prezent!

Doamna Popeangă s-a hotărât totuși să iasă la pensie, căci legea era de partea dumneaei. Așa se face că, la plecarea din fruntea ROMATSA, prin pensionare anticipată, a câștigat 60 de salarii compensatorii, respectiv multe sute de mii de euro. Sursele noastre indică sume între 100.000 și 580.000 de euro.

Cele 60 de salarii compensatorii sunt prevăzute în Contractul colectiv de muncă, care îi oferă această posibilitate oricărui angajat care dorește să iasă anticipat la pensie, cu condiția să aibă o vechime la ROMATSA de minimum șapte ani, iar conducerea companiei să fie de acord.  Bani buni de început o afacere, dar Silvia Popeangă a ales să rămână în sfera bugetarilor. Peste această sumă au mai venit și 727.971 de lei, bani provenind din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al ROMATSA, adică aproximativ 159.000 de euro!

Pensia nu înseamnă neapărat odihnă

Proaspăta pensionară nu a ales să se odihnească, ci a ajuns înapoi la Ministerul Transporturilor (de care aparține, de altfel și ROMATSA), în funcția de consilier. La pensia de 49.000 de lei pe an (aproximativ 10.700 de euro) doamna și-a adăugat și salariul ”modest” de bugetar, respectiv 38. 671 lei plus o indemnizație pentru calitatea de membru într-un consiliu de administrației al altei companii de stat, în valoare de 40.166 de lei. Adică, anual, doamnei Popeangă îi intra în conturi suma de 78.837 de lei, respectiv 17.138 de euro. La această sumă fabuloasă se adăuga cea din pensie, precizată mai devreme, de 10.700 de euro. Venituri la care mulți dintre angajații la stat, sau chiar la privat, nu ar putea decât să viseze!

De pe calea aerului, pe calea ferată

Veștile bune nu s-au oprit, însă, aici pentru doamna Silvia Popeangă, căci de curând a mai primit o funcție în aparatul de stat. Pe 5 martie 2018, ea a fost numită administrator provizoriu al SNCFR, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului său până la șase luni. Numirea ei a urmat revocării fostului administrator provizoriu Mihai George Dionisie. Pentru noua funcție, doamna Popeangă încasează, conform contractului de mandat, indemnizația lunară brută de 3.550 de lei.

Va recomandam sa citit in continuare:

Horoscop 1 mai 2018. Zodia care va trece prin momente grele

Sursa: bzi.ro

CITEȘTE ȘI