Niciun deces pentru China în ultimele 24 de ore

Pentru prima dată de la debutul pandemiei și după aproape 3 luni de la anunțarea primului deces în urma infectării cu noul coronavirus, China nu a înregistrat niciun deces nou în ultima zi, potrivit Agerpres.

Măsuri de prevenire a infectării

De la primul deces anunțat oficial de Comisia de Sănătate din China,  3.331 de chinezi şi-au pierdut viaţa în urmă îmbolnăvirii cu COVID-19. De-a lungul ultimelor două săptămâni, numărul de decese din China continentală a variat între 1 și 7, înregistrând un total de 55, dintre care 51 au fost înregistrate în oraşul Wuhan, locul în care a izbucnit pandemia.

După adoptarea unor măsuri stricte precum închiderea frontierelor pentru majoritatea cetățenilor străini sau creşterea vigilenţei în cazurile de infectare a persoanelor care nu manifestă simptome, dar care pot transmite virusul, China a anunțat o scădere semnificativă în rândul cazurilor importante. Astfel, autoritățile au anunțat luni doar 32 de cazuri, cu 7 mai puține decât în ziua anterioară, ceea ce face ca numărul total al cazurilor importante să ajungă la 983.

În ceea ce privește zborurile internaționale, dacă înainte erau înregistrate câteva zeci de mii pe zi, în luna aprilie, acestea au fost reduse la aproximativ 3000. Tot din această lună s-a adoptat măsura de testare a tuturor călătorilor din zborurile internaționale.

Măsurile de izolare impuse în Wuhan la sfârșitul lunii ianuarie urmează să fie ridicate miercuri, ceea ce le oferă persoanelor cu o stare de sănătate bună posibilitatea de a părăsi metropola. În provincia Hubei, există 518 cazuri, cu 184 de pacienţi în stare gravă.

Numărul cazurilor confirmate oficial luni în China continentală a ajuns la 81.740, iar 1.033 de pacienţi asimptomatici se aflau sub observaţie medicală.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 1,3 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi mai mult de 73.800 de decese. Din totalul infectărilor, peste 274.000 de oameni au fost vindecaţi.

CITEȘTE ȘI