Nu am avut informatii despre faptul ca la Unifarm s-ar fi derulat proceduri ilegale

Premierul Ludovic Orban a spus, duminica seara, ca nu a avut informatii ca la Unifarm „s-ar fi derulat proceduri care nu respecta legea sau ca ar fi existat suspiciuni de coruptie”, in contextul in care seful Unifarm, Adrian Ionel, este anchetat de DNA pentru luare de mita, in perioada pandemiei.

„Eu nu am avut niciun fel de informatii nici eu, nici alti colegi de ai mei despre faptul ca la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respecta legea sau ca ar fi existat suspiciuni de coruptie. Asta e primul si cel mai important lucru pe care vreau sa-l spun”, a spus Orban, la Realitatea Plus.

Seful Executivului a adaugat, in acelasi context, ca „toata lumea incearca sa creeze o legatura intre Guvern si directorul Unifarm”.

„Noi l-am gasit in functie pe directorul Unifarm Adrian Ionel, mandatul lui expira in 14 iulie. Nu am luat decizia sa il schimbam pentru ca in plina pandemie sa stai sa umbli la conducerea entitatilor numai daca am fi avut informatii suficiente de clare si de precise am fi putut sa-l schimbam. Era complicat sa il schimbi din functie, pentru ca se stie ca procedura de schimbare a unui Consiliu de Administratie si a unui manager, in conditiile legislatiei actuale, e destul de complicat, adica trebuie sa ii platesti toate veniturile pe care le-ar fi obtinut pana la sfarsitul mandatului”, a subliniat sursa citate.

Premierul Romaniei a mai spus ca daca seful Unifarm este vinovat de coruptie, el trebuie pedepsit de justitie.

„Unifarm a avut un rol important, pentru ca ne-a salvat din multe situatii. (…) Daca au existat acte de coruptie si daca DNA are aceste date privitoare la fapte de coruptie, daca cineva a gresit, trebuie sa fie pedepsit”, a mai spus Orban.

Procurorii DNA au dispus control judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de marti, pe numele directorului general al Unifarm, acuzat ca a luat mita 760.000 euro.

Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenta, instigare la fals intelectual si folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

Conform DNA, in calitate de director general al C.N. Unifarm SA, Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comerciala pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, sa atribuie un contract de achizitie a echipamentelor de protectie impotriva infectarii cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane si 3 milioane de masti chirurgicale).

Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a reactionat la acuzatia DNA ca a luat mita 760.000 euro: „Sunt nevinovat si astept sa pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt”.

CITEȘTE ȘI