Nu bune, ci extrem de bune. In plus, se fac foarte simplu si rapid. Ciuperci cu usturoi la cuptor.

Ingrediente: Ciuperci cu usturoi la cuptor, 500 gr ciuperci champignon mici (marime 30-50 mm; albe sau brune), 3-4 catei usturoi, 1/4 legatura patrunjel, 2 linguri vin alb sec, 3 linguri ulei masline, 1 lingura unt (cca 15 gr), 1 lingura suc de lamaie, sare, piper negru. Mod de preparare: Ciuperci cu usturoi la cuptor. Intr-un bol se pune putina apa rece si se stoarce 1/4 lamaie. Inmuiati servetele de hartie in aceasta apa si stergeti cu ele palariile ciupercilor. Dupa aceea taiati partea buretoasa/lemnoasa din piciorusele ciupercilor.

Intr-un vas care merge la cuptor si care cuprinde ciupercile pe un singur strat (pot fi usor inghesuite) puneti 3 linguri ulei. Adaugati ciupercile, presarati-le cu sare si piper negru. Amestecati. Dati vasul la cuptor la 240-250C si lasati ciupercile sa se coaca timp de 15 minute. In acest timp ele vor lasa destul de mult suc pe fundul vasului. Adaugati vinul, usturoiul strivit si jumatate din patrunjelul tocat fin. Amestecati.

Dati vasul iar la cuptor inca 20 minute, pana sucul scade binisor si ciupercile sunt facute. Adaugati restul de patrunjel tocat, untul taiat bucatele si sucul de lamaie. Amestecati, se va forma un sos mai consistent. Serviti imediat cu paine prajita. Sunt bune ca aperitiv sau garnitura. Sunt bune si dupa ce se racesc sau reincalzite.

Bonus: Vă oferim o rețetă rapidă de morcov marinat în stil coreean, care poate fi servit deja după 4 ore. Morcovul este foarte gustos, gingaș și picant. Rețeta este atât de simplă, încât în fiecare bucătărie se găsesc toate ingredientele. Astfel de morcov delicios nu veți găsi în magazine. Nu ratați această rețetă extraordinară!

INGREDIENTE: 1 kg de morcovi, 3 linguri de zahăr, 1-1.5 lingurițe de sare, 1 lingură de coriandru măcinat, 2 linguri de oțet de 9 %, 0.5 linguriță de piper negru măcinat, 5 căței de usturoi, 150 ml de ulei de floarea soarelui. MOD DE PREPARARE: 1. Dați morcovii prin răzătoare specială. 2. Presărați-i deasupra cu sare și zahăr, amestecați cu mâinile, ca să absoarbă morcovii sarea și zahărul, presați puțin cu mâinile.

3. Aduceți uleiul la fierbere, adăugați oțetul, coriandrul, piperul negru și usturoiul dat prin presă. 4. Turnați amestecul obținut peste morcovi și amestecați. 5. Puneți morcovul marinat într-un vas și dați-l la frigider pentru 4 ore sau peste noapte, dacă aveți timp. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

CITEȘTE ȘI