Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea!

Un caz incredibil a avut loc în Făgăraș! O tânără a picat examentul auto după ce nu a acordat prioritate unui porumbel. Iar dacă credeți că este glumă, ea are și dovada: pe foaia pe care a primit-o scrie clar ce greșeală a făcut.

Instructorul fetei, cel care a pregatit-o pentru examenul auto, susţine că nu a auzit de aşa ceva. „După cum a menționat el, a intervenit pentru evitarea unui pericol iminent. Eu nu văd ce pericol iminent ar putea constitui un porumbel aflat pe partea carosabilă care oricum și-a luat zborul cu mult înainte de a frâna. Și examinatorul este tânăr și fără experiență, dar nu se procedează în acest fel. Este foarte ușor să îți bați joc de munca cuiva. Așa ceva eu nu am mai auzit”, declară Gheorghe Grecu, instructor auto, potrivit bunaziuafagaras.ro.

Fata în vârstă de 18 ani nu a trecut proba practică datorită unei legi inventate și este decisă să depună contestație. Inspectorul George M. a considerat că păsările aflate pe carosabil sunt un pericol iminent, scrie spynews.ro.

Schimbare permis auto 2018: Când ai nevoie de fișă medicală pentru a obține un nou permis

Numai pentru reînnoirea permisului auto e nevoie să aducem și o fișă medicală din care să rezulte că suntem apți să conducem, potrivit legislației în vigoare. Așadar, pentru eliberarea unui duplicat după permisul încă valabil nu e nevoie de documentul medical.

Numai când se cere un nou permis pentru că actualul document a expirat sau se apropie de expirare e nevoie să aducem și un document medical, potrivit Ordinului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) nr. 123/2013.

Alături de cererea pentru obținerea noului permis și de celelalte documente (detalii, aici), cei care vor un nou permis de conducere trebuie să aducă și un document din care să rezulte că sunt apți medical pentru a conduce un vehicul din categoria pentru care solicită reînnoirea.

Potrivit ordinului MAI, fișa medicală e emisă de o unitate medicală autorizată.

Nu trebuie să aducă fișa medicală cei care vor un nou permis pentru că:

  • permisul pe care-l aveau le-a fost furat, l-au pierdut sau s-a deteriorat;
  • numele lor s-a schimbat între timp.

În fine, trebuie amintit că cei care vor reînnoirea permisului auto nu au posibilitatea să trimită documentele prin poștă sau e-mail. Iar cei care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau de diabet trebuie să verifice dacă, în urma ultimelor modificări, vor întâmpina dificultăți la reînnoirea permisului (detalii, aici).

Atenție! Dacă soliciți un nou permis înainte ca cel pe care-l ai să expire, vei primi un duplicat după permisul încă valabil, pe care-l vei folosi pentru exact cât a mai rămas din perioada aceea de valabilitate înscrisă pe permisul pierdut, furat ori deteriorat.

Sursa: avocatnet.ro

CITEȘTE ȘI