Nu trebuie sa mai duci covorul la curatatorie. Iata cea mai simpla metoda de a curata covoarele

Chiar daca acum se poarta mai mult carpete si covoare mai mici, e bine sa stii cum sa le intretii, fiindca ele sunt o sursa de praf si de acarieni. Covoarele se curata obisnuit sau in profunzime.

Daca te-ai intrebat: cum curat covoarele, noi iti vom da raspunsul, aratandu-ti o metoda simpla si ieftina.

Iata o modalitate eficienta de a va curata covoarele acasa.

Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente, scrie zen.yandex.ru

Otet alb – o treime de pahar

Bicarbonat de sodiu – 1 lingura.

Detergent pentru haine – de asemenea, 1 lingura

apa fierbinte – cantitatea sa ar trebui sa fie stabilita de tine, ca sa spunem asa, sa ramana 5 cm gol in pulverizator.

un pulverizator ramas de la solutia de spalat gemurile.

Acum amestecati toate ingredientele si turnati amestecul in pulverizator. Pulverizati produsul direct pe covor, lasati cateva minute (3-4) si frecati cu o perie de covoare.

Pregatiti intr-un lighean o solutie de apa calduta si putin otet. Dupa ce ati terminat cu frecatul covorului luati o carpa curata si inmuiati-o in apa din lighen si stergeti covorul. Puteti lasa geamul deschis sau daca va grabiti il puteti usca folosind uscatorul.

Aceasta metoda simpla va va permite sa reveniti la aspectul anterior al covorului dvs.!

Citeste si despre

Crema de Rostopască, remediu miraculos pentru bolile pielii

Rostopasca conține alcaloizi, sparteină, vitamina C, ulei volatil, flavonoizi, saponoide, săruri minerale, compuși care o recomandă în tratamentul a peste o sută de afecțiuni. Printre cele mai importante se numără colicile biliare, dischinezia biliară, acneea, eczemele, enterocolitele, hepatitele acute și cronice.

Rostopasca poate fi un bun remediu și în tratamentul leucemiei. Ştiai că, în cazul cancerelor hepatice, extractul de plantă poate opri procesul de dezvoltare a tumorilor?

Rostopasca se foloseste des in creme si unguente pentru ca este un extraordinar cicatrizant si un antiinfecţios cu spectru larg: bacterii, fungi, protozoare, virusuri.

Reteta – Unguent de rostopasca

Ingrediente: 50 gr ulei de masline, 100 gr ulei de cocos, 15 – 20 gr ceara de albine, 80 – 100 gr rostopasca proaspata taiata marunt

Intr-un vas emailat sau de yena se pun uleiurile, planta tocata marunt si ceara de albine. Se amesteca continuu cu o lingura de lemn, timp de 15 minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pana a doua zi.

A doua zi incalzim usor continutul, pentru a putea strecura printr-un tifon, apoi o punem la pastrat in recipiente mate sau de culoare inchisa. Se pastreaza la rece timp de 2- 3 luni. Ceara de albine este un bun conservant.

Acest unguent cu rostopasca poate fi folosit extern pentru a trata: furuncule, negi, taieturi, rani infectate, eczeme, tuberculoza pielii, psoriazis, pete de batranete, herpes, impetigo, verugi, piele crapata, cearcane, scabie, lupus.

Eczemele se pot vindeca dacă faci un tratament cu alifie de rostopască. Se prepară din 30 g pulbere de rostopască şi 15 g vaselină, la care se adaugă 10 ml ulei de măsline. Cu acest amestec se ung rănile şi se pansează. Pansamentul trebuie să stea 2-3 zile, după care se poate schimba, repetându-se procedeul până la vindecarea eczemelor.

Administrare:
Se realizează aplicaţii locale de 2-3 ori pe zi, la nivelul zonelor afectate.
Contraindicatii:
Alergie la oricare dintre componentele produsului.
Precauţii: Se recomandă testarea prealabilă a sensibilităţii pe o porţiune mică de piele.

CITEȘTE ȘI