Nu vei mai arunca niciodată foile de ceapă după ce citești asta! Uite ce miracole fac în 2 minute!

Foarte mulți oameni aruncă foile de ceapă atunci când folosesc acest ingredient în prepararea mâncărurilor zilnice, pentru că nici nu-și imaginează cât de benefice pot fi acestea pentru sănătatea noastră!

În acest articol îți vom povesti ce poți face pe viitor folosind foile de ceapă și cum anume se folosesc pentru a avea cât mai multe efecte pozitive!

Există câteva metode pentru a le folosi, în dependență de efectul pe care vrei să-l obții din utilizarea lor. Spre exemplu, unele persoane adaugă în supele lor la fierbere și foile de ceapă, deoarece acestea sunt foarte bogate în antioxidanți.

Le pui în același vas în care fierbi și supa, iar atunci când este preparată, utilizezi o strecurătoare și le poți arunca. Efectul lor va ajuta foarte mult la îmbunătățirea stării de sănătate a întregului organism.

O altă rețetă arată că foile de ceapă se pun la fiert, iar după asta se strecoară. Apa în care au fiert acestea se utilizează pentru piele. Sunt extraordinare în lupta cu mâncărimea de pe suprafața pielii și alte afecțiuni.

Aceiași apă o puteți utiliza și pentru a clăti părul cu ea, pentru că vă va ajuta la accelerarea procesului de creștere a părului și va aduce un aspect mult mai frumos al părului!

De azi nu vei mai arunca foile de ceapă, pentru că deja știi cât sunt de folositoare și bune!

Citeste si: Obișnuiți să aruncați cojile de ouă? După ce veți citi asta nu o să mai faceți asta:

Obișnuiți să aruncați cojile de ouă? După ce veți citi acest articol nu o să mai faceți asta – Coaja de ou este o sursa naturala de minerale si contine 90% calciu. Calciul este cu usurinta absorbit de organismul nostru, deoarece compozitia sa chimica este aproape identica cu cea a oaselor si dintilor oamenilor…

Daca este consumat in cantitati mari, calciul nu doar ca te va scapa de simptomele asa-zisei lipse de calciu, dar in acelasi timp te va ajuta sa previi dezvoltarea osteoporozei, stimuleaza maduva osoasa sa produca celule sanguine si te ajuta atunci cand este vorba sa tratezi nivelul crescut de colesterol si tensiunea arteriala prea mare.

Cojile de ou contin, de asemena, fier, zinc, cupru, mangan, fluor, fosfor, crom si molibden. Prin urmare, multi experti recomanda coaja de ou ca pe un supliment foarte eficient de calciu.
Este recomandat sa incluzi in alimentatia ta 1,5 pana la 3 grame de coji de oua strivite si maruntite pe zi.

Iata cateva idei despre cum poti sa folosesti cojile de ou:

1. Coaja de ou intareste organismul si curata sangele

Spala cojile de la 5 oua, piseaza-le foarte bine si cat mai marunt si apoi pune-le in 3 litri de apa.

Pastreaza aceasta mixtura in frigider timp de 7 zile inainte de a o folosi ca pe o apa potabila. Bea doua pana la trei pahare din acest amestec, pe zi. Poti sa adaugi suc de lamaie daca vrei, pentru un plus de gust.

2. Glanda tiroida

Se iau cojile de la 8 oua, se spala foarte bine si apoi le pisezi si le zdrobesti cat mai fin.

Toarna sucul de la 2 lamai peste cojile de ou pisate si lasa-le in frigider cateva zile. Atunci cand cojile de ou se vor inmuia, se strecoara lichidul si se amesteca cu 1 litru de rachiu si 1 kilogram de miere.

Lasa acest amestec sa se aseze timp de 7 zile inainte de a-l folosi. Consuma o lingurita de 2 pana la 4 ori pe zi, dupa mesele principale.

3. Gastrita, ulcer

Zdrobeste si piseaza cateva coji de oua. Alege o cantitate folosind varful unui cutit. Aceasta cantitate de coji de oua va fi suficienta pentru a trata aceste boli – gastrita si ulcerul.

Amesteca coaja zdrobita cu 2 linguri de suc de lamaie.

Atunci cand cojile de ou se vor inmuia, adauga 100 de mililitri de lapte fierbinte. Consuma acest amestec de 2 ori pe zi – pe stomacul gol (dimineata) si inainte de culcare (seara).

Citește și: Pentru toți fumătorii! Ce se întâmplă cu corpul tău după ce te lași de fumat?

Se ştie că fumatul are un puternic impact negativ asupra corpului, însă este foarte greu pentru cei care fumează să renunţe la fumat. Cei mai mulţi se lăsă pentru o perioadă scurtă de timp, pentru că apoi să reînceapă să fumeze. Experţii de la Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor au făcut un studiu prin care au încercat să demonstreze ce modificări apar în corpul unei persoane după ce renunţă la fumat. Pare incredibil, dar modificările încep să apară după doar 20 de minute de când aţi încetat să fumaţi ultima ţigară şi pot să persiste peste ani cu condiţia să nu va mai reapucaţi.

După 20 de minute – inima începe să funcţioneze normal şi se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

După 12 ore – nivelul de monoxid de carbon din sânge scade în timp ce nivelul de oxigen creşte. Compoziţia sângelui revine la normal.

Între 2 săptămâni şi 3 luni – se reduce riscul infarctului. Încep să dispară simptomele dependenţei de tutun. Se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui din vasele periferice.
Ţesutul pulmonar este restabilit, iar funcția plămânilor se îmbunătățește semnificativ.

Între 1-9 luni – se răresc crizele de tuse cauzate de renunţatul la fumat. Plămânii au nevoie de ceva timp pentru a scăpa de substanțele nocive care s-au acumulat in timp.

Într-un an – dispare de tot dorința de a fuma. Pielea îşi recapătă culoarea sănătoasă şi elasticitatea. Riscul bolilor de inimă scade cu 50 %.

În cinci ani – circulaţia sanguină este normală. Riscul de accident vascular cerebral este redus la un nivel egal cu cel al nefumătorilor. Sistemele nervos și imunitar funcționează de mai multe ori mai bine.

În 10 ani – Riscul de cancer pulmonar este acum de două ori mai mic decât la un fumător. Riscul de a dezvolta cancer intraoral, cancer al gâtului, cancer esofagian, rinichi şi cancer pancreatic este redus.

În 15 ani – Riscul de boală cardiacă ischemică și șansele de a dezvolta cancer sunt acum exact la fel ca la un nefumător.

Sursa: tarameafrumoasa.com

CITEȘTE ȘI