O bătrânică de 88 de ani merge o zi întreagă, pe jos, pentru o bucată de pâine!

La 88 de ani, este nevoită să meargă, pe jos, o zi întreagă pentru o bucată de pâine. Bătrânica se trezește de dimineață, se îmbracă și pleacă în excursia ce durează o zi întreagă până la cel mai apropiat magazin. Se întâmplă în România, în anul 2019.

Cum e să mergi o zi întreagă pentru o bucată de pâine? Asta este nevoită să facă o bătrânică de 88 de ani dintr-un sat din comuna Ruscova, între Sighet şi Moisei.

Nepoata ei a trimis câteva fotografii și a împărtășit povestea bunicii ei. În satul în care trăiește bătrâna, timpul a stat în loc. Pentru primar, cei câțiva locuitori de pe strada Dumbrava nu există.

„Stăm pe strada Dumbrava care, de fapt, nu este o stradă, nu se poate numi așa,  este plină de noroi și apă mereu. Aici trăim bătrâni, tineri și copii. Bătrâni care mor de foame, pentru ca nu mai au putere să meargă pe acest drum până în sat. De exemplu, chiar bunica mea de 88 ani, care pornește dimineata dupa o pâine și ajunge spre seară”, scrie Mihaela.

„Copii care merg la şcoala zilnic prin noroi și apă, uzi”, mai spune femeia, revoltată că toată comuna e asfaltată, mai puţin drumul spre casele oamenilor, drum care apare în scriptele Primăriei ca fiind strada Dumbrava.

Citeste si despre

Marcarea rapidă a gropilor pentru semănat: morcovul, ceapa, ridichea vor răsări peste o săptămână!

Mulți oameni iubesc să se răsfețe dimineața cu omletă proaspătă, preparată cu legume sau cu ochiuri frumoase și o felie de pâine aromată. De aceea, amatorii unor asemenea mici dejunuri sunt nevoiți să cumpere zilnic ouă proaspete de la magazin sau de la piață, iar cutiile de la acestea sunt aruncate fără milă la coșul de gunoi. Și chiar este păcat!

Acest lucru valoros va fi de multe ori util în gospodărie — cu atât mai mult în toiul sezonului de grădinărit. Mințile cercetătoare ale grădinarilor nu dormitează, ci inventează tot mai multe moduri noi de utilizare a lucrurilor, care, aparent, ar trebui demult aruncate.

Noi vrem să vă oferim un truc simplu, pe care îl folosesc grădinarii ingenioși. Ca să aveți grădina îngrijită, iar ridichea, usturoiul, morcovul sau, de exemplu, ceapa să răsară mult mai ușor, folosiți sfatul nostru.

SEMĂNAREA SEMINȚELOR ÎN GRĂDINĂ

Pregătirea lotului pentru semănare este o ocupație migăloasă și responsabilă, deoarece germinarea semințelor depinde de calitatea lucrului efectuat. Și cât de mult își doresc gospodinele, ca parcelele lor să arate exact ca pe imagini: frumoase, aliniate și foarte roditoare!

Când solul pentru semănare este gata, sosește momentul de pregătire a gropilor pentru viitoarele culturi. Și de câtă plăcere ar avea parte grădinarul, dacă ar fi posibil să economisească puțin timp și să pregătească zeci de gropi dintr-o singură mișcare? Anume pentru acest truc sunt foarte utile cutiile goale de la ouă.

Totul este foarte simplu! Ca să nu pierdeți o grămadă de timp pe săparea gropilor pentru semănare, luați o cutie de carton de la ouă, așezați-o cu proeminențele pe pământ și apăsați pe ea, ca să rămână adâncituri în sol. Repetați acest truc, mișcându-vă pe toată lungimea parcelei.

Mai rămâne doar să plantați semințele și să așteptați apariția primilor lăstari! Aparent, nu există o metodă mai simplă decât aceasta pentru pregătirea pământului pentru semănare. Iar dacă veți lipi cutia de la ouă de capacul vechi al unui sertar, cu mâner pe partea opusă, atunci pregătirea loturilor în timpul primăverii se va transforma într-o plăcere interminabilă!

Dar acesta nu este singurul mod de utilizare a cutiilor puțin remarcabile de la ouă! Vă propunem să atrageți atenția la încă niște variante simple, dar utile, de folosire a acestora: vă vor fi de folos atât în grădină, cât și în treburile casnice.

A DOUA VIAȚĂ PENTRU CUTIILE DE LA OUĂ

RECIPIENTE PENTRU RĂSADURI

Cutiile de la ouă reprezintă recipientul ideal pentru cultivarea răsadurilor! În primul rând, asemenea recipiente ocupă puțin spațiu și pot fi așezate fără dificultate pe pervaz. Iar în al doilea rând, în timpul transplantării răsadurilor din ele, probabilitatea de a leza rădăcinile plantelor și de a le întârzia creșterea cu câteva săptămâni se reduce la minim.

Unii grădinari transplantează plantele în grădină cu tot cu cutie, separându-i celulele una de alta. Peste o anumită perioadă de timp cartonul va începe să se descompună, în acest fel fertilizând solul. Iar cel mai important este faptul că nu trebuie nici să prășiți, nici să mulciți pământul, ci doar să-l udați!

TROACE PENTRU PĂSĂRI

Dacă sunteți unul dintre binefăcătorii, care hrănesc păsările în perioada dificilă a anului, când nu este deloc simplu să-și găsească mâncare, atunci, fără îndoială, veți avea nevoie de cutiile de la ouă. O cutie, o sfoară și câteva delicii — și păsările vor fi sătule, și o faptă bună va fi făcută.

Aceste sfaturi sunt extrem de simple, dar foarte eficiente! Aparent, ce ați putea face cu cutiile inutile de la ouă? Păi, iată ce! Ele nu sunt gunoaie, ci o adevărată descoperire și pentru grădinari, și pentru cei care adoră păsările.

Luați în considerație aceste sfaturi simple și distribuiți-le neapărat prietenilor voștri!

Spor la treabă!

Sursa: a1.ro
CITEȘTE ȘI