O femeie i-a donat un rinichi fostului soț, la cinci ani după divorț: ”N-am vrut ca fiicele mele să rămână fără tată!”

Generozitatea nu are limite, iar acest lucru l-a dovedit o femeie care a decis să-i doneze un rinichi fostului ei soț, după cinci ani de la divorț. Motivul? Și-a dorit ca cei doi copii ai ei să nu-și piardă tatăl. 

Kelly Hope, o femeie din Marea Britanie, a decis să-și riște viața și să-i doneze un rinichi fostului soț, după ce a petrecut mai bine de un an de zile pe lista de așteptare, însă n-a apărut niciun donator compatibil. Pentru a-și păstra familia unită și pentru ca cei doi copii ai ei să nu-și piardă tatăl, femeia a hotărât să-i doneze un rinichi.

Dan Pyatt se afla de mai bine de un an și jumătate pe lista de așteptare pentru a primi un rinichi, însă lunile treceau rapid și niciun donator nu apărea. Având în vedere că odată cu trecerea timpului scădeau și șansele lui de supraviețuire, fosta soție, de care divorțase în urmă cu cinci ani, a luat decizia care i-a schimbat viața.

Fără să stea pe gânduri, Kelly Hope i-a donat un rinichi pentru ca cele două fiice ale lor, în vârstă de 16 și 11 ani, să nu rămână fără tată. Astfel, fără ca bărbatul să știe, ea s-a supus testelor de compatibilitate, iar rezultatele au fost pozitive: ”Au trecut cinci ani de la divorțul nostru, deși nu mai suntem împreună, nu sunt pregătită ca fiicele mele să rămână fără tată.”, a mărturisit femeia pentru un ziar local.

Astfel, cei doi au fost supuși operați, iar intervenția s-a dovedit a fi de succes, astfel că amândoi se simt bine. De asemenea, acest caz a fost primul de acest fel la spitalul din Londra, iar gestul femeii a impresionat comunitatea locală.

Cei doi s-au cunoscut la vârsta de 18 ani și s-au căsătorit 30 de ani mai târziu, în 2007. Un an mai târziu, însă, Pyatt a fost diagnosticat cu insuficiență renală, motiv pentru care e musai să-și schimbe stilul de viață pentru a supraviețui.

Zece ani mai târziu, însă, în 2017, starea bărbatului s-a agravat, iar medicii i-au dat verdictul: are nevoie de dializă și un donator.

”Au fost zile foarte grele, mai ales pentru fiicele noastre, însă le-am depășit împreună. Ne-am despărțit, am rămas în casă, iar Dan s-a mutat într-un apartament de lângă noi. Ne vedeam mereu, iar prietenia nu a dispărut niciodată.”, a mărturisit Hope, care a precizat că fostul soț nu i-a cerut niciodată ajutorul.

Acum, prietenii și familiile celor doi speră ca gestul făcut de Kelly să-i reunească.

”Kelly a fost întotdeauna eroina mea. A fost un gest dezinteresat.”, a mărturisit și Dan, la scurt timp după ce a fost supus operației de transplant.

Sursa: antena1

CITEȘTE ȘI