O femeie iese pe stradă fără mască sau declarație, iar polițiștii care o opresc impresionează

O femeie din Iași a ieșit din casă fără mască și a fost oprită imediat de poliție pentru a da explicații.

Fără mască, fără declarație

Deși ne-am aștepta ca o femeie care nu poartă nici mască, nu are nici declarație pe propria răspundere să primească o amendă uriașă, reacția polițiștilor a fost total diferită. De fapt, reacția lor umană i-a impresionat pe toți cei prezenți.

 Polițiștii din stradă sunt și ei #Oameni”

În zona Podului de Piatră din Iași, luni după amiază, o femeie aflată între două vârste a fost văzută și oprită de polițiști deoarece nu purta mască la ieșirea din casă. I s-au cerut actul de identitate și declarație pe propria răspundere pentru a afla unde și de ce a ieșit din casă. Observând că este total atehnică, adică nu folosește nici internetul, nici un calculator și nu înțelege ce se întâmplă, de aceea tremura de teamă, polițiștii o calmează.

I se explică, cu calm ce se întâmplă, i se dau sfaturi. Mai mult, i se arată cum să completeze declarația pe propria răspundere și… la final i se dă o mască. O mască gratis, este important de menționat. Femeia nu mai tremură și chipul i se luminează instant de uimire și recunoștință.

Pleacă acasă liniștită și le spune polițiștilor: ” Să vă dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă!” Evident că nu a primit nici amenda de 2000 RON pe care o presupune absența declarației.

Poliția din Iași a postat întreaga poveste pe Facebook de pe pagina Atenție Poliția Iași. Postarea a stârnit un val de reacții pozitive de la oamenii din întreaga țară.

Sunt momente în care poliția ne uimește prin răbdare și umanitate. Unul dintre acele momente este acesta. Nu toți polițiștii sunt la fel, iar uneori pot trata cetățenii mai bine decât ne-am aștepta.

CITEȘTE ȘI