O fetiţă din Buzău îşi vinde desenele! 4 fraţi adorm flămănzi aproape în fiecare seară, într-o cameră rece şi sărăcăcioasă, tencuită cu pămînt şi tapetată cu coli de hârtie.


Cinci suflete trăiesc într-o cameră rece şi sărăcăcioasă, tencuită cu pămînt şi tapetată cu coli de hârtie.

Mama şi cei patru fraţi. Au şi tată, dar el a plecat în urmă cu mai bine de un an în Anglia,

hotărat să-i scape de sărăcie, dar hotărîrea lui a ţinut pînă cînd i-a ieşit

în cale o femeie care i-a furat inima şi mintea lui de tată şi bărbat însurat, făcându-l să uite de cei pe care i-a lăsat acasă.

A apucat să le trimită bani doar o dată, ca să pună termopane la două ferestre ale cocioabei dărăpănate în care şi azi îl aşteaptă familia sa numeroasă.

Locuiesc în Săgeata, într-o cămăruţă cu antreu, atat de mare este „casa” lor .

Cei patru fraţi adorm flămănzi aproape în fiecare seară, pentru că sunt săraci lipiţi

pămîntului, dar silitori la carte şi chiar dacă de cele mai multe ori nu au ce pune pe masă, trăiesc şi clipe fericite, atunci cînd vin de la şcoală cu note mari.

O fărâmă de mâncare într-o cratiţă îi adună zilnic pe toţi în jurul mesei.

Sunt mici, dar împovăraţi de grijile oamenilor mari, pentru că n-au nici haine, nici încălţăminte,

frigul s-a înteţit rău, iar şcoala nu-i aproape.

Viaţa nu a fost generoasă cu ei, le-a dat fiecăruia câte un dar şi i-a lăsat să lupte. Şi asta fac.

Antonio are 15 ani, este cel mai mare dintre fraţi şi este cel mai bun din clasă la matematică.

Adina are 13 ani, este şi ea prima din clasă şi, în plus, are şi talent la desen.

Andrei a împlinit 10 ani şi este, la fel, un elev foarte bun, dar şi un sportiv extraordinar

pe care profesorii îl îndeamnă să persevereze, pentru că are şanse de a face performanţă.

Alin este cel mai mic dintre cei patru fraţi, are 6 ani şi i-a uluit pe dascăli cu memoria sa fantastică.

Reţine într-un timp foarte scurt şi fără eforturi, un volum foarte mare de versuri din orice poezie, fie ea cât de lungă.

Nevoia lor cea mai mare în momentul acesta este ca Adina să fie încălţată, pentru a merge în continuare la şcoală.

Nu vor să primescă de pomană. Scot la vînzare 13 desene ale Adinei, realizate pe hârtie.

In continuare se mai citeste si…

Horoscop Vineri 9 Noiembrie 2018. Surpriză uriașă pentru o zodie

Horoscop 9 noiembrie 2018. Se anunță o zi plină de surprize pentru una dintre zodii. Iată ce îi va rezerva astrele chiar de astăzi, dar și cum va fi ziua ta. Tu ce zodie ești?

Horoscop 9 noiembrie 2018 BERBEC
Eşti invitat să te alături unei acţiuni, unui proiect din care ai şi tu multe de câştigat, dar totuşi, înainte de a culege roadele, trebuie să şi contribui cu ceea ce ştii să faci tu cel mai bine.

Rezultatele foarte bune ale acestei afaceri apar din cooperare, completându-te reciproc cu cei care au şi ei un rol de jucat aici. Singuri, fiecare separat, nu aţi ajunge la aceleaşi roade excelente, dar aşa, punând mână de la mână, umăr lângă umăr, idee lângă idee, iese un plan colectiv de toată frumuseţea care va mulţumi pe toată lumea care participă echitabil. Poate se lasă şi cu bani, dar şi aceştia se împart, nu doar eforturile!

Horoscop 9 noiembrie 2018 TAUR

Eşti cel mai bun, deci n-o mai face pe modestul ci arată tuturor că te simţi bine în pielea ta, că eşti mândru de tine. Unii ar putea să trateze această atitudine de învingător ca un semn de aroganţă, dar nu te gândi la asta acum.

Chiar meriţi să te lauzi, să arăţi la ce eşti tu cel mai bun, mândreşte-te cu ceea ce eşti sau poţi, pentru că numai alura de câştigător sigur pe el te va ajuta să ajungi la vârful propus.

Dacă te laşi influenţat de ceilalţi care nu suportă să vadă că alţii au succes, rişti să te dai la o parte şi să permiţi ascensiunea unui mediocru fără nici un merit. Luptă pentru şansa ta la victorie!

Horoscop 9 noiembrie 2018 GEMENI

Nu eşti bine înţeles de unii care spun nu la tot ce le propui, semn că nu le-ai explicat foarte clar ce intenţii ai. Vorbeşte-le pe înţelesul lor, concis şi la obiect, nu te abate de la subiect, pentru că mesajul tău trebuie să fie perceput corect dacă nu vrei să se nască tensiuni inutile.

Unii pot trata orice critică venită de la tine, chiar şi una meritată, ca atac la persoană, tocmai de aceea trebuie să ai grijă ce cuvinte foloseşti. Nu-ţi ascunde părerile, spune-le sincer în faţă, dar fă-o în aşa fel încât să nu generezi supărări din cauza unor eventuale interpretări eronate.

Nu-ţi convine ceva? Exprimă-te liber, dar cu idei bine argumentate logic.

Horoscop 9 noiembrie 2018 RAC

Nu asculta ce spun ceilalţi despre faptele tale, nici despre proiectele la care îţi aduci din greu contribuţia. Ei nu au de unde să ştie câtă pasiune investeşti tu în acest sens, nu îţi cunosc puterile sau resursele, ca atare bazează-te pe principiul taci şi faci şi abia la urmă le vei arăta tuturor ce ai realizat.

Citeste mai mult AICI

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata