O metodă nouă face Ravagii în România! Dacă vedeți asta la mașina Dumneavoastră, Sunati Urgent la politie.

Manevra „Biborteni” este numele pe care hotii din Romania au numit o metoda veche intalnita in special in America de Sud si Africa, in parcarile frecventate de turisti.
De cel putin un an, aceasta metoda este folosita si in Romania, in parcarile de supermarket, parcari de hoteluri de pe litoral si langa parcuri. Numele vine de la faptul ca este folosita o sticla goala de apa.
Daca la tacticile vechi prin care hotii furau din masini se folosea inteparea unei anvelope, iar cand soferul isi dadea seama ca are pana oprea si cobora ca sa o faca, lasand bunurile nesupravegheata la interior, acum se foloseste ceva si mai simplu, scrie www.4tuning.ro. Cand nu este nimeni in masina, hotii introduc o sticla de 0.5 litri din plastic intre roata si aripa. Cand soferul se pune in miscare, sticla se roteste si incepe sa faca zgomot puternic, despre care soferul nu stie ce sa creada. Asa ca acesta opreste in cateva secunde, coboara din masina lasand de cele mai multe ori portiera deschisa, iar hotul care sta prin preajma sustrage poseta sau geanta victimei.
Citeste in continuare…
Diabeticii sunt salvați: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini funcția pancreasului
Diabeticii sunt salvați: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini funcția pancreasului. Acesta se inserează sub piele și conține celule care produc insulină.
Testele făcute pe animale au dat rezultate foarte bune. Un studiu realizat de Universitatea Alberta din Canada, început în 2011, a demonstrat că după 100 de zile de la implantarea dispozitivului, cobaii cu diabet nu au mai avut nevoie de insulină. De dimensiunea unui card de credit, suplinitorul pancreasului este de fapt o punguță, care conține celule care produc insulină. Odată implantat sub piele, în jurul lui se dezvoltă vase de sânge, iar celulele din interior se maturizează, iar în în scurt timp implantul devine asemeni unui organ funcțional, care produce insulină și echilibrează nivelul glicemiei, arată ehealthromania.ro.
Cercetătorii de la compania americană care a dezvoltat acest dispozitiv medical, au început deja testarea lui pe pacienți cu diabet tip 1. În final se așteaptă ca sistemul Cell Pouch („Punguța cu Celule”) să trateze însăși cauza diabetului, nu doar să elimine simptomele, așa cum fac în prezent injecțiile cu insulină.