O nouă schemă de-a escrocilor: dacă aveți un cont de Facebook, trebuie să cunoașteți neapărat despre această escrocherie!

În Facebook sunt deja peste 2 miliarde de utilizatori, de aceea au apărut și aici escroci. Cel mai grav e că escrocheriile se răspândesc în spațiul virtual extrem de rapid!

Dar de data aceasta este vorba de un lucru foarte important: poliția avertizează că escrocii practic fură datele personale a milioane de utilizatori Facebook!

Iată cum se petrece totul

Pe adresa de e-mail vă vine o notificare, ca și cum semnată de Facebook. Escrocii transmit mailul în care se conține un link ce vă cere să introduceți numele de utilizator și parola, cică asta e important pentru securitatea contului dvs.
>
De regulă această scrisoare arată în felul următor:

Dacă introduceți aceste date, capcana se închide!

Apropo, însăși pagina poate arăta puțin diferit, dar în orice caz acolo vor fi câmpuri pentru introducerea parolei, iar designul paginii va fi foarte asemănător cu Facebook.

E important de reținut că însăși rețeaua Facebook nu trimite astfel de mailuri și nu cere niciodată să introduceți parola o dată în plus. Cu toate acestea milioane de oameni se lasă duși de nas în acest fel.

Care sunt urmările?

Ele pot fi foarte diferite. Cea mai inofensivă variantă e ca pagina dvs. de Facebook să fie umplută cu conținut pornografic. O variantă și mai neplăcută e când de pe contul dvs. prietenii primesc linkuri către site-uri virusate sau chiar li se cere ajutor financiar, indicându-se rechizitele bancare corespunzătoare. Evident toate acestea sunt limitate doar de imaginația escrocilor.

Vă rugăm să le arătați și prietenilor dvs. această informație! S-ar putea ca în acest fel să îi protejați de pierdea unor date personale, căci noi mereu suntem tentați să deschidem linkurile pe care ni le dau prietenii!

all4romania.eu

 

 

 

CITEȘTE ȘI