Obligatoriu pentru femeile trecute de 40 de ani – 5 exerciții care trebuie efectuate în fiecare zi
Cu toții înțelegem că odată cu înaintarea în vârstă corpul femeii este supus schimbărilor. Anii își lasă amprenta. După 40 de ani metabolismul încetinește, încep schimbările hormonale, iar corpul devine mai puțin flexibil. Acest lucru influențează puternic atât asupra stării fizice, cât și asupra stării psihice. Puteți să vă conformați acestei situații și să lăsați mâinile în jos sau puteți încerca să schimbați lucrurile.
Cel mai bun medicament pentru toate schimbările de vârstă sunt exercițiile fizice regulate. Echipa noastră v-a pregătit 5 cele mai eficiente exerciții pentru femeile de peste 40 de ani, care vor diminua semnele îmbătrânirii și vă vor ajuta să fiți în formă.
Un set de exerciții pentru fiecare zi
În continuare vă vom prezenta un set de exerciții și lecții video, dar până atunci vom vorbi despre beneficiile exercițiilor și la ce trebuie să atrageți atenție când începeți antrenamentele.
Dorința de a vă însănătoși și de a avea un corp tonifiat este un început bun. Însă este important să nu exagerați. Dacă nu ați practicat sportul niciodată, atunci trebuie să fiți mai atente. Începeți de la puțin, apoi măriți efortul treptat.
Este foarte important să vă concentrați la calitate, iar nu la cantitate. Efectuați exercițiile lent, dar corect. Veți avea mai multe beneficii și veți evita traumele. Pentru femeile mai în vârstă sunt foarte importante antrenamentele de forță. Acestea contribuie la creșterea masei musculare și mențin corpul în formă.
Antrenamentele de forță influențează benefic asupra sănătății psihice. Mai mult, cercetările au demonstrat că antrenamentele regulate îmbunătățesc circulația sangvină și stimulează activitatea creierului. De asemenea, se va îmbunătăți calitatea somnului și veți adormi mai repede. Nu trebuie să permiteți vârstei să vă depășească moral și fizic. Sunteți de acord? Atunci începeți să vă antrenați.
5 exerciții necesare
1. Burpee
Clasicul burpee constă din următoarele etape: efectuați o așezare, sprijiniți-vă cu palmele în fața dvs., luați poziția de flotare, faceți o flotare, vă întoarceți la așezare și faceți o săritură în sus din această poziție. Acesta este burpee. Numărul repetărilor depinde de pregătirea dvs. fizică. Puteți începe de la 10-15 și apoi să măriți numărul.
Acest exercițiu poate să vă sperie, deoarece pare complicat. Dar suntem siguri că îl veți efectua. Da, burpee conține câteva exerciții și antrenează toate categoriile de mușchi și nu trebuie o pregătire specială. Este foarte ușor de efectuat acasă.
Este unul dintre cele mai bune exerciții pentru arderea caloriilor. Vă menține în formă și dezvoltă mușchii, crește rezistența, crește volumul plămânilor și fortifică inima.
În acest video vă prezentăm cum se efectuează burpee corect.
2. Așezări
Efectuarea corectă a așezărilor fortifică mușchii fesieri, ai coapselor, abdomenului, spatelui. Mai mult, așezările vă mențin echilibrul și coordonarea.
Este important să le faceți corect. Stați drept, picioarele la distanța umerilor. Spatele drept pentru a nu suprasolicita spatele. Cu fesele puțin în urmă începeți să vă așezați.
Cea mai importantă regulă – genunchii nu trebuie să treacă de vârfurile degetelor. Efectuați o așezare deplină, coborâți bazinul cât mai jos. Greutatea se mută pe călcâie, atunci veți lucra cel mai bine mușchii fesieri. Începeți de la 20 de așezări și creșteți numărul treptat.
Iată cum se efectuează corect așezările.
3. Planșa
Cel mai bun exercițiu pentru fese, spate, abdomen și tot corpul. Cu ajutorul acestuia puteți să fortificați mușchii abdominali, să vă îmbunătățiți ținuta, metabolismul și să scăpați de stările proaste.
Poziția inițială este cea mai importantă. Începeți din poziția de flotări, sprijiniți-vă pe coate. Coatele trebuie să fie sub umeri.
Coloana vertebrală trebuie să fie dreaptă de sus până jos. Nu îndoiți spatele. Nu încordați mâinile, ele nu sunt importante aici. Trebuie să încordați mușchii coapselor și ai abdomenului. Mențineți această postură cât mai mult posibil. Repetați de câteva ori.
Priviți în acest video cum se efectuează planșa corect.
4. Fandări
Este unul dintre cele mai răspândite exerciții din lume. Acesta fortifică excelent mușchii fesieri și ai coapselor. Și aici este importantă tehnica de executare.
Stați drept, spatele drept, omoplații lipiți, mâinile de-a lungul corpului. Tălpile trebuie să fie exact sub fese. Aceasta este poziția inițială. Acum începeți exercițiul. Faceți un pas înainte, țineți trunchiul drept. Coborâți în jos, transferând greutatea corpului pe piciorul din față.
Este important să nu aplecați corpul în față. Ridicați-vă încordând suprafața din spate a coapsei și reveniți în poziție inițială. Efectuați câte 10-15 fandări pe fiecare picior.
Urmăriți video de mai jos și învățați tehnica de executare.
5. Ridicarea piciorului îndoit
Și ultimul exercițiu din lista noastră. Fortifică mușchii fesieri și menține corpul tonifiat.
Poziția inițială este patrupedă, sprijin pe mâini, spatele poate fi ușor îndoit. Îndoiți un picior în genunchi și ridicați-l în sus. Efectuați câte 10-15 repetări pentru fiecare picior.
Priviți acest video pentru efectuarea corectă a exercițiului.
Niciodată nu este târziu să faceți sport. Aceste exerciții sunt foarte benefice și trebuie efectuate cu regularitate. De asemenea, va fi foarte bine dacă veți frecventa o sală de sport.
Dacă face cu regularitate aceste exerciții, veți putea menține aceeași mărime la haine, veți fortifica mușchii și articulațiile, precum și sistemul cardio-vascular. Antrenamentele vă vor ajuta să preveniți bolile de cancer, diabet și artrită.
Fiți sănătoși!
„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”
Sursa: kilocalorii.ro