OMS confirma: Nu folosiți ibuprofen în caz de coronavirus

<strong>Cadre medicale din Franța au anunțat că există o listă cu medicamente interzise în caz de coronavirus.</strong>

<strong> Aceștia au descoperit că aceste pastile pot agrava starea pacientului infectat cu COVID-19.</strong>

<strong>Update luni, 17.03: Într-o conferință de presă susținută la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS a confirmat că la acest moment se</strong> fac studii care să stabilească o legătură între ibuprofen şi creşterea ratei mortalităţii.

Până ce se va ajunge la un punct final al studiilor, Christian Lindmeier a recomandat folosirea paracetamolului în caz de coronavirus. „Recomandăm paracetamol, nu ibuprofen în automedicaţie”, a declarat Lindmeier, citat de Agerpres.

Lista medicamentelor interzise în caz de coronavirus
Potrivit Le Figaro, există anumite medicamente care înrăutățesc starea de sănătate a pacienților confirmați cu coronavirus. Printre acestea se numără ibuprofenul și alte inflamatoare nesteroidiene (AINS) precum și cortizonul.
loading…
ATENȚIE! Această ipoteză nu este susținută și de specialiștii din Germania, care spun că aceste informații sunt bazate pe observațiile unor medici, și nu pe niște dovezi științifice.

De aceea, specialiștii întăresc ideea să nu se ia pastile preventiv, fără sfatul unui medic specialist.

„În locul ibuprofenului şi al altor AINS (acid acetilsalicilic – aspirină -, diclofenac, naproxen, flurbiprofen, ketoprofen etc.), în caz de viroză sau altă infecţie virală, inclusiv COVID-19, se recomandă administrarea de paracetamol, dar fără a depăşi doza zilnică de 60 mg/kg/zi”, afirmă Jérôme Salomon, directorul general al Sănătăţii, solicitând totodată populaţiei să evite automedicaţia.

CITEȘTE ȘI