Parvenitul minim pe economie | Când măsurile împotriva COVID-19 sunt doar pentru ”proștii de alegători”

Fiica lui Rareș Bogdan a împlinit, pe 22 iunie, un an de viață. Fiica lui Rareș Bogdan nu are nici o vină. Și nici amintiri din ziua de 22 iunie 2020 nu va avea, dacă nu este, cumva, un nou Iulian Bulai, care la vârste fragede filosofa cu mama sa despre mineri și mineriade.

Atunci când fiica sa a împlinit un an, Rareș Bogdan a ținut morțiș să-și arate măreția și limitele. Limite care sunt, se vede treaba, dincolo de cele legale.


Peste 30 de mașini parcate în fața restaurantului

Libertatea a scris că, pentru a sărbători ziua fiicei sale, Rareș Bogdan a închiriat restaurantul Da Vinci din Cluj, unde ar fi avut în jur de 100 de invitați. În imaginile publicate de Libertatea nu se văd cei 100 de invitați, pentru că vremea nu a fost ideală pentru petreceri în grădină, așa că s-a ținut în interior.

“În interior era ilegal, în acest moment, să sărbătorești ceva, orice, cu 100 de invitați, dar europarlamentarii români nu se împiedică de astfel de amănunte, mai ales dacă fac parte din partidul aflat la așa-zisa guvernare.

În schimb, în imaginile din Libertatea se văd: o grădină mare, verde și goală, în care este amplasat un tobogan gonflabil mult prea mare pentru un copil de doar un an și destul de mic pentru invitații maturi ai europarlamentarului. Pe mesele puține de afară adastă, indecent de nude, pahare de vin. Multe. Am dubii că fiica de doar un an a lui Rareș Bogdan a sorbit din ele. Nici invitații ei personali, de vârste apropiate n-au făcut-o, probabil. Dacă a avut invitați personali…

Ceea ce frapează este faptul că în imagini, nu puține la număr, se văd puțini copii. Dacă n-ar fi toboganul gonflabil roz cu bleu care se plictisește singur pe pajiștea udată de ploaie, n-ai spune că acolo are loc aniversarea fastuoasă a unui copil de un an.

Pare o întâlnire de adulți într-un restaurant înțesat cu tehnică de ascultare încă din 2014, de când în același loc își puneau la cale afacerile Horea Uioreanu, Ioan Bene și David Ciceo, surprinși de DNA pe înregistrări și, condamnați, unii dintre ei, la ani grei de închisoare.

Ce l-a mânat, totuși, pe Rareș Bogdan să încalce legea stării de alertă, ordinele de ministru ale colegilor săi de partid și să convoace un party de interior cu 100 de invitați când numărul maxim permis este de 20?

Ce l-a făcut pe acest reprezentant al partidului de așa-zisă guvernare să mai adauge niște poze-bolovan lângă cea în care șeful său de partid petrecea în birou alături de colegi, fără mască, fără jenă și cu țigara în gură?

“Sunt, oare, măsurile impuse în timpul stării de alertă doar pentru proștii de alegători? Va recurge Rareș Bogdan la același truc ieftin al chemării organului ca să-l amendeze pentru a-și spăla imaginea?”

Iar dacă organul va veni, va ancheta și va descoperi că da, într-adevăr, au fost 100 de oameni la un party interior, n-au respectat lega etc., etc., ce va face Rareș Bogdan? Va plăti el amenzile invitaților? Poate scoate din cont sau din buzunar sau din sacoșă undeva între 100.000 și 300.000 de lei? Asta în timp ce plânge de mila pensionarilor care n-au pensii speciale și, deci, o duc rău?

„Sunteți răi și invidioși, era ziua copilului său, era normal să invite câțiva prieteni…“, vor spune fanii de nedezrădăcinat ai domnului Bogdan. Mda, așa o fi, dar am dubii că sărbătoritul copil, care, repet, nu are nici cea mai mică vină, a ținut să-și demonstreze parvenitismul printr-o petrecere ilegală într-un restaurant unde vinul ajunge și la 90 de lei paharul sau, de ce nu, 800 de lei sticla scrie libertatea.ro

ARTICOLE