PASAJUL DIN BIBLIE CARE VORBEA DESPRE CORONAVIRUS ȘI AUTOIZOLARE: „DU-TE, POPORUL MEU, INTRĂ ÎN ODAIA TA ȘI…”

Pe fondul crizei coronavirusului care afectează o mare parte din populația planetei, oamenii trebuie să păstreze distanța socială și să stea cât mai mult timp în casă. Aceste restricții impuse de autorități nu ar trebui încălcate de nimeni, existând șansa reala ca numai așa că fie întrerupt lanțul infecțiilor cu COVIOD-19.

În perioade de criză, oamenii se întorc cu fața către Dumnezeu, așa cum se spune de foarte multe ori, iar unii dintre ei deschid Biblis și încearcă să descopere dacă nu cumva o astfel de pandemie a fost prezisă de marii profeți. Ei bine, un stfel de pasaj poate fi descoperit în cartea profetului Isaia, capitolul 26.

”Du-te, poporul meu, intră în odaia ta şi încuie uşa după tine; ascunde-te câteva clipe, până va trece mânia!”, a îndemnat Isaia.

Cei care au citit acest verset sunt de părere că el ar descrie cel mai bine tot ceea ce se întâmplă, în această perioadă, în criza coronavirusului, ”ascundere” în odaie neînsemnând, practic, decât această ”distanțare socială” care a devenit o sintagmă generalizată.

Cine a fost profetul IsaiaIsaia a fost un profet evreu. Și-a început activitatea în Ierusalim în anul morții regelui Azaria și a continuat-o sub regii Ioatam (740 – 736), Ahaz (736 – 716) și Iezechia (716 – 687). Ideile de bază ale operei lui Isaia sunt: Dumnezeul lui Isaia este „cel sfânt”, Dumnezeu este singura realitate importantă, mesianismul, rămășițele – elita religioasă care este purtătoarea mesajului divin nealterat.

Isaia a trăit într-un timp când marea putere asiriană a ajuns la culmea sa prin anul 722 î.Cr., anul prăbușirii regatului de nord. Isaia a avut un rol atât religios cât și politic iar prin puterea convingerilor sale și prin activitatea sa, a dezvoltat o teologie despre Dumnezeu și însușirile sale și despre raporturile Lui cu lumea.

El ar fi prezis conform interpretărilor creștinilor pe Mesia și împărăția mesianică cu atâtea amănunte, încât a fost nuit l-au numit „Evanghelistul Vechiului Testament”.

CITEȘTE ȘI