Pericolul de la Raft. Produsul cumpărat de toți Românii ce conține BPA este nociv. descoperire de ultima oră

Un studiu recent, efectuat de cercertătorii de la Texas A&M AgriLife, arată că expunerea la un compus găsit în plasticuri policarbonate, BPA, poate agrava simptomele și crește rata mortalității.

„Acesta este primul studiu care arată că BPA poate avea un impact negativ asupra metabolismului într-un mod în care a putut fi asociat cu bolile intestinale”, a declarat autoarea studiului, Jennifer DeLuca.

„Deşi cauzele pentru acest grup de boli nu au fost determinate, se ştie că expunerile la mediu precum dieta, fumatul, infecţiile şi substanţele toxice sunt factori de risc pentru apariţie”, a adăugat Kimberly Allred, o altă autoare a studiului. „Aici am dorit să ne concentrăm atenţia asupra efectului pe care BPA-urile le pot avea asupra şanselor apariţiei bolilor intestinale”, a mai spus aceasta.

Compusul BPA poate ajunge ușor în corpul uman pentru că se găsește în recipentele pentru mâncare și băutură, precum sticlele cu apă, informează antena3.ro.

Citeste in continuare pe aceeasi tema..

Nimic nu e întâmplător pe lume. Toate au rostul lor

Viața ne învață lecții în fiecare secundă a ei.

Nimic nu e întâmplător, accidental sau coincidență!

Orice ni se întâmplă are un scop bine definit.

Este alegerea noastră cum și ce vrem să vedem, ce credem și cum vom proceda în viitor.

Putem alege să evităm sau să omitem să vedem și altceva decât că totul e o eroare a Universului.

De obicei alegem varianta care ne place, ni se potrivește cu dispoziția din acel moment și cu gradul de prezență a noastră în propria existență.

Putem opta să vedem peste tot semne și semnale, chiar și pe cele care nu sunt ale noastre.

Putem înțelege mesajele, sau le putem interpreta astfel încât să se adapteze după ego-ul nostru.
Sau putem, pur și simplu, să tăcem și să privim cu ochi obiectiv ce ni se întâmplă.

Ca de obicei, totul este o alegere.

În loc să alegem să fim supărați pe viață, pe oameni, pe situații, pe sistem, etc., nu am avea mai mult de câștigat dacă am sta puțin să vedem ce avem de învățat din cele ce ni se întâmplă?

Furia, supărarea, disperarea, dezamăgirea, frica, sunt consumatoare de energie și ocupă atât de mult loc în mintea umană încât blochează accesul la conștiință, la orice „voce” a rațiunii.

Hai să ne imaginăm că am luat o hotărâre neinspirată, iar consecințele ei au fost foarte neplăcute.

În loc să stăm, să vedem unde am greșit, de ce, când, și cum, pentru a nu se mai repeta situația, ne lăsăm invadați de furie, regrete, păreri de rău, mustrări de conștiință pe care nu numai că nu le oprim, dar începem să le hrănim, să le amplificăm, până ce devin atât de mari în ochii noștri încât ne blochează să mai vedem și altceva.

Ca și cum în fața ne-a apărut brusc un obstacol atât de mare încât ochii nu mai pot vedea dincolo de el. Și, în loc să-l ocolim, să-l evităm, să găsim o altă cale, ne oprim și ne plângem de nenorocirea ce s-a abătut peste noi transformându-ne viața în calvar.

Alegerea reacției și a comportamentului în fața acestor probleme apărute ne aparține.

Totul în viață se întâmplă cu un scop: acela de a învăța pentru a deveni mai buni, pentru ca și noi, la rândul nostru, să-i putem învăța pe alții, să-i îndrumăm atunci când vor ajunge în fața unor obstacole (aparent) de netrecut ale vieții.

Nimic nu se întâmplă pentru a ne face pe noi să ne simțim mizerabil, victime sau învinși ai sorții, vieții sau Universului.
Lucrurile nu se întâmplă cu dedicație specială numai pentru noi din partea karmei. Ar fi bine să încetăm să ne mai credem atât de speciali încât să ne imaginăm că totul ni se întâmplă numai nouă.

Nimic nu ni se întâmplă fără ca noi să fi generat acea situație prin hotărârile și deciziile luate de-a lungul anilor.

Dacă vom susține non-stop că noi nu avem nicio vină pentru ce ni s-a întâmplat, ne vom înconjura voit de obstacole ce ne vor împiedica să luăm hotărâri optime pentru devenirea noastră, ca oameni.

Iar dacă nu ne oprim să vedem unde și ce am greșit, vom atrage în viața noastră disperarea, ura și disprețul față de viață.

Citeste continuarea AICI

CITEȘTE ȘI