Pericolul hormonilor din carnea de pasare. Adolescenta la 10 ani din cauza alimentatiei

Generatia tanara sufera de pubertate precoce. La nici 10 ani, multe fete sunt deja adolescente.

Medicii vorbesc tot mai des de proasta alimentatie.

Endocrinologii pun formele neobisnuite ale dereglarii hormonale pe modul intensiv in care sunt crescute pasarile pe care le mancam.

Consumul de carne, rezultata astfel, pare sa grabeasca maturizarea copiilor.

Un exemplu concret este dat de o fetita de 10 ani ai carei hormoni sunt tinuti in frau de mai bine de un an si jumatate prin tratament.

„I-am facut si o ecografie la manuta sa-i vada varsta osoasa. E dezvoltata cu doi ani peste varsta ei”, a declarat mama copilei pentru Stirile Pro TV.

Endocrinologii trag un semnal de alarma asupra inmultirii cazurilor de acest fel.

La Institutul Parhon din Bucuresti ajung in medie, intr-un an, doar 25 de copii cu diagnostice clare.

Parintii nu recunosc semnele, nu-si duc copiii la doctor, iar acestia intra mult prea devreme in viata de adult.

„Mi-a zis cu cateva zile inainte ca o dor sanii, dar nu am bagat-o in seama. Am crezut ca e un joc de-al ei sa nu faca lectii”, a mai declarat mama fetitei.

Medicul endocrinolog Iuliana Gherlan avertizeaza ca din punct de vedere fiziologic acesti copii pot deveni foarte repede parinti:

„Exista un dezechilibru, o nebalanta intre maturizarea psihologica a copilului si maturizarea clinica, astfel incat fetitele au acest risc de a ramane insarcinate”.

Se pare ca alimentatia e vinovata de aceste evolutii anormale de crestere.

Mama fetitei de 10 ani a declarat ca medicii i-au recomandat sa nu-i mai dea fetitei sa manance carne de pui si de curcan din comert intrucat sunt foarte periculoase.

Carnea provenita de la animalele crescute intr-un ritm intensiv este foarte periculoasa. „Nu mai mancati animal tanar, carne de animal tanar.

Adeseori animalul tanar din comert are o dezvoltare rapida, i se induce o dezvoltare rapida si nu se stie exact cum se induce aceasta dezvoltare rapida”, a adaugat doamna doctor Gherlan.

Prorectorul Dumitru Dragotoiu, specialist in nutritie si alimentatie veterinara, de la

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a explicat cum este posibil ca un pui sa creasca intr-o luna, cat unul de curte in 2:

„Are un metabolism intens care trebuie sa valorifice foarte bine componentele hranei”.

Astazi, un pui ajunge la greutatea de taiere in 35 de zile, spre deosebire de puiul crescut in anii 80′ care ajungea la aceeasi greutate in 56 de zile.

Fermierii folosesc in cresterea puilor si a curcanilor furaje care contin aditivi permisi de lege.

Mai mult decat atat, pentru a stimula cresterea intensiva a animalelor, fermierii lasa becurile aprinse non-stop. In acest fel pasarilor le este indusa ideea ca este zi si ca trebuie sa se hraneasca.

Sunt si crescatori de pasari care pe langa furajele pline de aditivi folosesc si alte substante precum: picaturi antistres, vitamine, aminoacizi.

Toate acestea sunt legale, insa folosirea lor este recomandata pentru evitarea epidemiilor si cu masura.

Romanii consuma foarte multa carne de pui. Intr-o luna, o persoana mananca, in medie, 1,5 kg de carne de pasare.

CITEȘTE ȘI