Pilda înțeleaptă despre 2 lupi. Se citește în 20 secunde, dar este ținută minte toată viața!

— Fiecare om duce o luptă interioară pe parcursul întregii vieți. Totul decurge astfel, pentru că în interiorul nostru locuiesc 2 lupi, — a început discuția indianul înțelept.

— Cum adică doi lupi? — a întrebat băiețelul. Pe chipul lui se citea curiozitatea copilărească.

— Unul dintre ei este Răutatea. Aceasta este reprezentată de frică, furie, invidie, supărare, mândrie, lăcomie, egoism, ticăloșie, trufie, tristețe și sentimentul de vinovăție. Iar celălalt lup este Bunătatea. Fericirea, pacea, dragostea, speranța, binefacerea, generozitatea, adevărul și credința! — a răspuns indianul bătrân.

— Care dintre lupi câștigă, bunicule? — a întrebat băiețelul și se vedea că el era foarte emoționat. Era nerăbdător să afle adevărul.

— Întotdeauna câștigă lupul, pe care îl hrănești! — a răspuns bunicul și a zâmbit.

Acest dialog ne-a determinat să reflectăm. Iar pe voi?

In continuare poti citi despre..

Iată cum o vede un copil pe bunica! O compunere, care te va face să râzi cu lacrimi

Este o compunere naivă, profundă, dar și amuzantă despre bunici. Copiii nu încetează niciodată să ne uimească prin abilitatea lor de a vedea esențialul. Ei văd lumea așa cum este ea și, fără să se gândească mult, știu să-și aleagă prioritățile. Iată cum un băiețel descrie cu multă sinceritate bunicile, la general:

„Bunica este o femeie, care nu are proprii săi copii. Ea iubește fetițele și băiețeii mici, care sunt ai altor oameni. Bunicul este și el bunică, numai că bărbat. El merge la plimbare cu băieții și le povestește despre pescuit și despre alte lucruri interesante.

Bunicile nu trebuie să facă nimic, doar să vină în ospeție. Ele sunt bătrâne, de aceea nu au voie să alerge și să sară prea mult. Dar ele ne pot duce la iarmaroc și trebuie să aibă mulți bani pentru ca noi să putem sta cât vrem la carusel.

Atunci când merg la plimbare cu noi, ele se opresc pentru a se uita la diverse lucruri, de exemplu la niște frunze frumoase sau la omizi. Ele nu spun niciodată „Mișcă-te mai repede”. Ele poartă ochelari și își pot scoate dinții.

Bunicile nu trebuie să fie foarte deștepte, dar ele trebuie să știe răspunsurile la întrebări de genul: „De ce câinii aleargă după pisici?” sau „Unde este capul viermelui?”. Atunci când ne citesc, ele nu sar peste unele povești, spunându-le că deja ni le-a citit.

Fiecare trebuie să-și găsească o bunică, pentru că acestea sunt unicii oameni maturi, care au timp liber pentru copii.”

Sursa: retete-usoare.info
CITEȘTE ȘI