Planta care face și cartofi, și vinete. A strâns o mulțime de aprecieri!

O nouă reușită a legumicultorului român Vali Cucu! A obținut planta care face și cartofi, și vinete. A strâns o mulțime de aprecieri!

Pasionatul de legume Vali Cucu din județul Neamț își trece în palmares o nouă reușită. Cultivatorul român a obținut anul acesta o plantă de cartof care a rodit și vinete.

Legumicultorul din Bălțătești a devenit cunoscut acum doi ani când pe aceeași plantă a obținut și tuberculi, dar și tomate, scrie Agrointeligența.

Cea mai nouă realizare din grădina de legume a lui Vali Cucu a atras o mulțime de aprecieri pe Facebook, acolo unde cultivatorul a postat fotografii cu planta de la care a obținut atât tuberculi de cartof, cât și vinete.

Realizarea vine după ce anii trecuți, legumicultorul a altoit planta de cartof cu roșie. Acum a aplicat aceeași tehnică și pentru vinete.

Reușitele au fost asigurate de faptul că atât cartoful, cât și roșia sau vânăta provin din aceeași familie: solanacee.

Încercările lui Vali Cucu au început în 2015 când a citit pe site-ul Agrointeligența – www.agrointel.ro despre un britanic care a recoltat cartofi și roșii de pe aceeași plantă.

“M-am gândit la mai multe variante până când am realizat că, pentru a avea în pământ cartofi și la suprafață roșii, trebuie să faci altoire.

Am vazut pe internet câteva persoane care încercau să vândă semințe de roșii cartof. Din experiență vă spun că acest lucru nu e posibil”, a declarat pentru Agrointeligența Valentin Cucu, legumicultor și păstrător de semințe de legume tradiționale, din comuna Bălțătești, județul Neamț.

CITEȘTE ȘI