Polonia tăia vaci Bolnave, amesteca carnea acestora cu cea provenită de la animale sănătoase, şi o Exporta în Europa Vă mai miră?

În abatoarele din Polonia sunt sacrificate vaci bolnave iar carnea acestora este amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase. Aceste dezvăluiri vin ca urmare a unei ample anchete jurnalistice făcute de un post de televiziune din această ţară. Scandalul a căpătat amploare, deoarece Polonia este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de vită din Uniunea Europeană.

Un jurnalist polonez s-a angajat măcelar într-un abator şi a filmat cu o cameră ascunsă ce se întâmplă acolo. Imaginile sunt cumplite, în timpul nopţii erau aduse vaci care nu puteau sta în picioare, erau sacrificate iar de pe carcase erau tăiate bucăţile de carne ce păreau bolnave sau vătămate. Dimineaţa, un veterinar punea stampila de siguranţă fără să facă vreun control. Această carne ar putea fi un risc pentru sănătate, potrivit experţilor consultaţi de jurnaliştii polonezi, scrie theguardian.com.

Ancheta mai arată că această practică este răspândită în toată industria cărnii de vită din Polonia. O vacă bolnavă este de 5-6 ori mai ieftină decât una sănătoasă, dar carnea poate fi vândută la acelaşi preţ. Un abator care taie doar animale sănătoase câştigă anual sub 82 de mii de euro, dar unul care acceptă şi vaci bolnave poate ajunge la un profit şi de 580 de mii de euro.

Potrivit legislaţiei în vigoare, nu pot fi sacrificate animale care nu pot merge pe propriile picioare, dar nici autorităţile şi nici afaceriştii din industria cărnii nu par să ţină cont de ele, susţin jurnaliştii.

Scandalul ar putea trece graniţele, Polonia exportă mare parte din carnea de vită. Finlanda, care importă foarte mult de acolo, a cerut deja o anchetă internă pentru a vedea ce a ajuns în magazine.

Citeste si despre..

Iata intreaga lista de probleme, pe care le poate rezolva carbunele activat

1. REMEDIU PENTRU METEORISMUL ABDOMINAL. Toata lumea se baloneaza. In medie omul elimina gazele intestinale de 14 ori pe zi — este un fenomen absolut normal. Dar daca sunteti chinuit de meteorism sau balonarea dureroasa a abdomenului, puteti apela la ajutorul carbunelui medicinal!


Cercetarile au aratat ca administrarea acestui compus inainte de masa reduce semnificativ volumul gazelor intestinale.

2. REDUCEREA NIVELULUI DE COLESTEROL. Nivelul inalt de colesterol dubleaza riscul aparitiei afectiunilor cardio-vasculare. Un studiu a aratat ca oamenii, care au luat cate 8 g de carbune medicinal de 3 ori/zi timp de o luna, au avut urmatoarele modificari in organism: reducerea nivelului de LDL-colesterol („rau”) cu 41% si cresterea nivelului de HDL-colesterol („bun”) cu 8%! Si niciun fel de statine cu efecte adverse!

3. SUSTINEREA SANATATII RINICHILOR. In fiecare zi rinichii dumneavoastra filtreaza aproximativ 115-140 litri de sange si, drept rezultat, formeaza 1-2 litri de urina, care consta din deseuri si excesele de lichid. In asociatie cu ficatul, rinichii reprezinta cel mai bun sistem de purificare din natura. Insa consumul alimentar de zahar, sare, proteine animale, grasimi si conservanti pot provoca imbolnavirea si insuficienta renala. Avand in vedere faptul ca elimina ureea si alte toxine urinare, carbunele activat poate contribui la sustinerea sanatatii rinichilor.

4. TRATAREA RAPIDA A TOXIINFECTIILOR ALIMENTARE. Toxiinfectiile alimentare sunt foarte raspandite: doar in SUA se inregistreaza 48 milioane de cazuri in fiecare an! Una dintre metodele, prin care va puteti proteja de varsaturi, diaree, dureri abdominale si zile pierdute, care urmeaza inevitabil dupa o intoxicatie severa, este administrarea carbunelui activat dupa aparitia primelor simptome. Carbunele medicinal este recomandat in intoxicatii, deoarece neutralizeaza rapid toxinele.

5. SECRETUL PIELII MOI. Murdaria si grasimile astupa porii tenului si va „imbatranesc” aspectul fizic, iar multe dintre solutiile de curatat contin chimicale daunatoare. Actionand ca un magnet, carbunele activat scoate murdaria si grasimea din pori, lasand pielea curata si moale!

6. PARUL FORMIDABIL.Toxinele, care murdaresc pielea — murdaria si grasimea — afecteaza si parul, oferindu-i un aspect gras si neplacut. Carbunele medicinal curata foliculii firelor de par, oferindu-le stralucire si catifelare! Si, spre deosebire de sampoane, care constau din compusi nocivi din punct de vedere ecologic, carbunele medicinal este un compus absolut pur si natural.

7. ALBIREA DINTILOR. Vreti sa aveti un zambet de vedeta, fara sa cheltuiti sume colosale de bani pe procedurile de albire a dintilor? Este suficient sa presarati periuta de dinti cu carbune activat de 2-3 ori pe saptamana! Acest compus curata smaltul dentar, adsorbind particulele microscopice, din care se formeaza tartrul dentar.

8. MIROSUL NEPLACUT DIN CAVITATEA BUCALA. Va simtiti jenat din cauza mirosului neplacut din gura?Carbunele medicinal va va ajuta si in aceasta situatie! El nu reprezinta doar un remediu dezodorizant eficient, ci si o metoda de normalizare a echilibrului acido-bazic din cavitatea bucala, care va protejeaza dintii si gingiile de bacterii si boli!

Curatati-va dintii cu carbune medicinal (nu va ingrijorati: el nu are gust) si nu va faceti griji din cauza culorii lui negre — ea va disparea complet dupa clatirea cu apa!

9. PROFILAXIA IMBATRANIRII PRECOCE
Carbunele medicinal contribuie la intinerire nu numai pentru ca va ofera pielea neteda, parul splendid si zambetul imaculat. S-a demonstrat ca consumul lui regulat elimina toxinele din organism (dupa cum stiti, acestea sunt daunatoare pentru organe, distrug celulele si accelereaza imbatranirea organismului). Nu este uimitor faptul ca Gwyneth Paltrow iubeste atat de mult sa vorbeasca despre beneficiile carbunelui medicinal!

10. PREVENIREA MAHMURELII. Ati baut prea mult alcool in seara precedenta? Probabil fiecare om cunoaste senzatia neplacuta, care apare in urmatoarea zi dupa o betie tumultuoasa. Insa exista o metoda excelenta, prin care puteti evita durerile de cap, greata si slabiciunea generala determinate de mahmureala: inainte de a consuma alcool, luati carbune activat!
Desi nu interactioneaza cu alcoolul, el leaga excelent si elimina multe produse secundare ale fermentarii, ceea ce inseamna ca va veti trezi revigorati, vioi si energici in urmatoarea zi!

11. DETOXIFIEREA SISTEMULUI DIGESTIV. Pesticidele din legume si fructe, hormonii de crestere din carne, chimicalele din apa potabila — noi traim in conditii extrem de toxice. Cand se aduna in sistemul digestiv, toate aceste impuritati provoaca inflamatia si va lasa fara puteri. Ca sa aveti o sanatate puternica si sa va simtiti bine, este necesar sa realizati detoxifierea regulata a sistemului digestiv.

CITEȘTE ȘI