Prăjitura asta chiar se face singură – Un dulce rapid, să-l încerci cu încredere
Ingrediente
4 oua
2 pahare de lapte (cald)
1 pahar de apa
1 pahar de zahar
115 gr de faina
125 gr de unt
1 lingurita de vanilie
Mod de preparare
Albusurile, separate atent de galbenusuri, le puneti intr-un vas uscat. Adaugati un praf de sare si le bateti spuma tare. Topiti si racoriti untul.
La galbenusuri adaugati apa si zaharul, bateti ingredientele, apoi incorporati untul topit si amestecati. Turnati laptele in compozitia de galbenusuri, apoi adaugati faina si amestecati bine aluatul.
Adaugati albusurile spuma si amestecati. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu unt si infainata. Dati tava la cuptorul preincins pâna la 180 grade Celsius, pentru 1 ora.
Lasati prajitura inteligenta sa se raceasca complet, presarati-o cu zahar pudra si decorati-o dupa plac. O puteti portiona inainte de servire. Prajitura desteapta gingasa si delicioasa este gata.
Beneficii ouă
Ouale fac parte categoria ”super-alimente” deoarece sunt singurele cu cele mai multe valori nutritive pentru sanatate.
Un ou are forma ovala si culoarea alba. Culorile acestuia pot fi in functie de calitate si de specia de pasari (gaina, rata, gasca, curca si prepelita).
Compozitia unui ou include invelisul si membrana acestuia care reprezinta cam 10%, albusul – 60% si galbenusul – 30%.
Un ou intreg este o sursa bogata in proteine (proteinele contin toti aminoacizii necesari in dieta umana). In plus, reprezinta o excelenta sursa de vitamine (contine toate vitaminele cu exceptia Vitaminei C) si minerale (incluzand fosforul si zincul).
Mai mult de 90% din totalul oualor reprezinta surse de contaminare cu bacterii, in special cu Salmonella si cu alte microorganisme precum Alcaligenes, Proteus, Pseudomonas.
Spalarea si dezinfectarea oualor elimina microorganismele si bacteriile depozitate pe coarja.
Citeste in continuare si
A mâncat hrean cu lămâie timp de 3 săptămâni – Rezultatul i-a uimit până și pe medici
Hreanul şi lămâia se folosesc de când lumea împotriva răcelilor şi gripelor, iar mierea se ştie că dacă este consumată dimineaţa pe stomacul gol, o linguriţă, ajută la tranzitul intestinal şi creşte imunitatea.
Iar combinaţia de hrean, lămâie şi miere face minuni atunci când vrei sa îţi mai subţiezi talia şi să dai câteva kilograme jos într-un mod sănătos. Hreanul este bogat în fibre şi proteine şi nu are multe grăsimi sau calorii, dând senzaţia de saţietate.
Ai nevoie de 150 de grame de hrean, 3 lămâi potrivite ca dimensiune şi 3 linguri mari de miere.
Hreanul se curăţă şi se dă prin răzătoare sau la blender. Lămâile se spală, se şterg cu oţet şi se taie mărunt, se scot sâmburii şi se amestecă şi ele la blender. Mierea se pune la final, se amestecă totul foarte bine şi se bagă la frigider.
Amestecul ţinut la frigider mereu pentru a se menţine substanţele benefice, se consumă de 2 ori pe zi, după masă. Se poate folosi şi ca sos pentru a condimenta mesele cu el. Pentru efecte vizibile se consumă 3 săptămâni. În plus, nu este recomandat consumul amestecului pe perioadă îndelungată pentru persoanele care suferă de colon iritabil, hreanul în exces poate provoca tulburări digestive.
Bogat în vitamine (C, B1, B2, B6), calciu, mangan, potasiu, magneziu, fosfor, fier, hreanul este ca un medicament natural pentru organism. Hreanul este un ingredient extrem de puternic la gust şi miros, îţi desfundă nasul instantaneu, de aceea este amestecat în mâncăruri cu sfecla roşie.
Consumat ca atare se amestecă cu miere pentru a-i mai tăia din aroma puternică.
Hreanul este un ingredient excelent în lupta cu bacteriile intestinului şi se consumă cu alimentele grase, deoarece ajută pentru o digestie bună.
Persoanele care consumă des hrean au memoria mai bună, dar şi auzul, vederea şi funcţiile creierului mai bune.
Poti sa citesti in continuare aici…