Probabil ai observat si tu ca exista anumite persoane care au o cicatrice rotunda in partea de sus a bratelor. Probabil o ai si tu.

Probabil o ai si tu. Insa stii care este adevarata sa semnificatie?

Aceasta cicatrice a fost provocata de vaccinul impotriva varicelei, in special la persoanele care au fost vaccinate inainte de Revolutie.

Medicii foloseau un virus viu Vaccinia pentru a declansa un raspuns imunitar care protejeaza impotriva virusului care cauzeaza varicela, scrie girly.ro.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Se folosea un ac bifurcat ce era introdus in solutia de Vaccinia iar bratul era intepat de mai multe ori. De fiecare data cand acul intepa pielea, o cantitate mica de vaccin era depozitata, formandu-se pustule.

Aparea o crusta care se vindeca in cateva saptamani, lasand o cicatrice in urma.

Din sapte vaccinuri cate producea Institutul Cantacuzino inainte de 1990, in doi-trei ani ar putea fi reluata productia doar pentru doua

Institutul Cantacuzino a produs inainte de 1990 sapte vaccinuri, insa daca se va relua productia in doi – trei ani, unitatea ar putea fabrica doar doua, si anume vaccinul BCG (antituberculos) si vaccinul Gripal, a declarat pentru News.ro profesorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie. El a adaugat ca, eventual mai tarziu, institutul ar mai putea produce vaccinurile Difteric si Tetanic, potrivit news.ro.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !