Profesoară din Oradea, moarte fulgerătoare la trei zile după rapel Femeia a sfârşit din cauza unei intoxicații cu o „substanță necunoscută”

Profesoară Din Oradea, Moarte Fulgerătoare La Trei Zile După Rapel Femeia A Sfârşit Din Cauza Unei Intoxicații Cu O „substanță Necunoscută”

Adriana Maria Bunea, profesoară la Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea, a murit joi, din cauza unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută. Ea fusese internată la spital luni, 8 martie, la câteva ore după rapelul cu vaccinul Moderna.

  • Soţul Adrianei Bunea nu consideră că există o legătură între administrarea rapelului și moartea profesoarei.
  • Spune însă că putea fi un catalizator pentru ceva preexistent.

Profesoara Adriana Bunea a murit joi seara, la Spitalul Judeţean Oradea, după ce, cu trei zile înainte, pe 8 martie, a ajuns la UPU în stare foarte gravă.

Potrivit lui Hadrian Liviu Borcea, şef UPU Oradea, femeia a murit din cauza unei intoxicații cu o substanță necunoscută.

Cauza definitivă a decesului, însă, se va stabili în urma necropisiei, care va fi efectuată astăzi.

Profesoara a fost găsită în comă profundă, acasă

Hadrian Borcea a precizat că echipajul de pe ambulanță a găsit-o pe femeie în comă profundă, acasă.

„Doamna a fost adusă de un echipaj al serviciului de ambulanță la ora 21.30, la 5 ore după rapel, după spusele familiei. În urma analizelor făcute de colegii mei, la momentul prezentării, a reieșit o acidoză metabolică severă, sugestivă pentru o intoxicație cu o substanță necunoscută. S-au făcut dialize repetate pentru eliminarea și compensarea acestor probleme, dar, din păcate, joi, la trei zile, pacienta a decedat.

Serviciul de ambulanță a găsit-o în comă profundă, acasă, ca rezultat al unei alterări progresive de câteva zile. Tot ce avem ca informație vin de la familie, care ne-a spus că ne-a spus că de 3, 4 zile – anterior prezentării la UPU – avea dureri abdominale intense. Cauza oficială a morții este o intoxicație cu o substanță necunoscută. Astăzi se face autopsia medico-legală și sperăm că se va stabili cauza definitivă, certă a decesului”, a precizat șeful UPU Oradea la Antena 3.

Soțul profesoarei: În ultimele două săptămâni, a făcut de cel puțin trei ori criză de fiere

Soţul Adrianei Bunea, Vasile Bunea, a explicat că, în ultimele săptămâni, soţia lui s-a simţit rău în mai multe rânduri, acuzând mai multe „crize de fiere”.

„Existau probleme de sănătate, dar erau minore. În ultimele două săptămâni, a făcut de cel puțin trei ori criză de fiere, dar am pus-o pe seama mâncărurilor. Inclusiv în ziua de luni, când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, de dimineață nu s-a simțit bine, dar pe parcursul zilei și-a revenit, am mers la vaccin și acolo medicii au făcut un consult sumar și au spus dacă se poate face rapelul, cu toate că soția le-a spus că a avut o criză de fiere, dar că și-a revenit.

După administrarea primei doze, în ultimele săptămâni, se plângea destul de des că îi este frig, cu toate că în casă era foarte cald. O cunoștință medicală mi-a spus că este posibil ca organismul să fi luptat cu ceva, în acest interval de timp”, a declarat Vasile Bunea.

Bărbatul nu consideră, însă, că există o legătură între administrarea rapelului și moartea soției lui.

„Dacă ar fi să spun ceva, aș spune doar că rapelul să fi fost un catalizator pentru ceva preexistent. Nu știu dacă au existat lucruri mărunte, iar aceasta a fost picătura care a revărsat paharul”, a mai spus soțul profesoarei Adriana Bunea.

Adriana Bunea, plânsă de familie și colegi

Îndrăgita profesoară de fizică este plânsă acum de familie, prieteni şi colegi.

„Colectivul Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller” anunţă, cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat. Cuvintele devin prea sărace, insuficiente parcă, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinşi noi, toţi cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei veşti despre dispariţia sa fulgerătoare”, este mesajul Liceului German din Oradea, pe site-ul oficial.

ARTICOLE