Profeţia evreiască veche de 400 de ani care a cutremurat omenirea:

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina va duce la venirea lui Iisus Hristos, potrivit unei profeţii evreieşti ce datează de

aproape 400 de ani, titrează publicaţia The Sun.

Profeţia evreiască veche de 400 de ani care a cutremurat omenirea.

Un rabin spune că acest conflict între Rusia şi Ucraina ar îndeplini o profeție veche de secole a faimosului său strămoș

Vilna Gaon, care este cunoscut drept unul dintre cei mai influenți lideri evrei din istoria modernă.

Această profeţie a ieșit la iveală pe măsură ce conflictul reînnoit în estul Ucrainei controlat de rebeli amenință să izbucnească într-un război total.

Profeţia evreiască veche de 400 de ani care a cutremurat omenirea: Războiul dintre Rusia și Ucraina va duce la venirea lui Iisus

Analiștii au avertizat că în acest conflict ar putea fi atrase şi SUA și alte națiuni europene, având în vedere că un aliat al lui Putin l-a îndemnat pe acesta să ia în considerare utilizarea armelor nucleare.

Creșterea îngrijorătoare a tensiunii militare a fost interpretată de savanți ca fiind împlinirea profeției lui Vilna Gaon făcută în secolul al XVIII-lea.

Clericul – cunoscut și sub numele de rabin Ilie din Vilna – a fost un interpret de top al textelor religioase și una dintre cele mai influente figuri evreiești încă din Evul Mediu.

Se spune că i-a transmis fiului său o profeție care spunea: „Când auzi că rușii au cucerit orașul Crimeea, să știi că vremurile lui Mesia au început, că pașii lui se aud.[

„Și când auzi că rușii au ajuns în orașul Constantinopol, ar trebui să-ți îmbraci hainele de Shabat și să nu te dai jos, pentru că înseamnă că Mesia este pe cale să vină în orice clipă”.

În timp ce creștinii cred că Isus Hristos a fost Mesia, evreii cred că salvatorul promis care va transforma națiunile Pământului urmează să vină.

Forțele ruse nu au intrat încă în Constantinopol – acum numit Istanbul – deși au intrat în conflict cu forțele turcești din Siria.

Iar trupele lui Putin au anexat peninsula Crimeea în 2014, după izbucnirea războiului civil în regiunea rusofonă Donbas din estul Ucrainei.

CITEȘTE ȘI