Pufuleți, popcorn, fulgi de porumb sau chipsuri? Care este ronțăiala cea mai sănătoasă. Binecunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic ne dezvăluie adevărul

Binecunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic ne lansează o provocare la o ronțăială gustoasă și sănătoasă, având ca vedetă porumbul.

Dar ce alegem: pufuleți, popcorn, fulgi de porumb sau chipsuri de porumb? Mihaela Bilic a declarat câștigător pufuleții.

„Voi inaugura astăzi o serie de postări legate de echivalențe alimentare și comparații între produse, am să pun mâncarea sub lupă și am să descifrez etichete pentru ca vouă să vă fie mai ușor să alegeți de pe raft
La linia de start sunt prezente:
– o pungă mare de pufuleți(80g)
– o pungă mare de popcorn(80g)
– fulgi de porumb fară zahăr(1/3 pungă)
– o pungă chips de porumb(tortillas)
Poza mea artistică vă ajută să comparați dintr-o privire toate sortimentele de ronțăieli și să vă faceți o idee despre conținutul de calorii, glucide(G), proteine(P) și grăsimi(L) din fiecare produs.
Deși avem greutăți perfect egale pentru toate cele 4 produse(80g),puteți observa volumul enorm pe care îl ocupă pufuleții față de fulgii de porumb😳 Concluzia: cine vrea sa mănânce mult trebuie să aleagă pufuleți sau popcorn, ele sunt umflate cu aer și au densitate calorică mică.

ă tot a venit vorba de calorii, puteți vedea că chips-urile sunt campioane pentru că au cea mai multă grăsime(17,5g), urmează apoi popcornul(17g), pufuleții(8g) și fulgii ultimii, lipsiți aproape de lipide. Dacă raportăm la 100g, toate produsele de ronțăit au în medie 420calorii, deci nu de numărul de calorii trebuie ținut cont ci de cantitatea pe care o primim în acest număr.
Deși nu apare în poză conținutul de sare la suta de grame este următorul: popcorn 2,5g, chips 1,5g, pufulrți 0,9g, fulgi 0,8g.
Concluzia:
– fulgii de porumb sunt cei mai grei, 3 pumni de fulgi sunt echivalenți cu o pungă mare de pufuleți
– chips-urile sunt la fel de bogate în grăsime ca și popcornul, însă volumul lor este mult mai mic; 3 pumni de chips-uri sunt echivalenți cu o pungă de popcorn.
In funcție de gust și dispoziție puteți alege
oricare din ronțăielile de mai sus, însă țineți cont de diferențele de volum. Eu voi da o bilă albă pufuleților și îi declar campioni- au volumul cel mai mare, puțină grăsime și un strop de sare😋”, a fost postarea Mihaelei Bilic pe Facebook.

Sursa: http://www.constantadeazi.ro

CITEȘTE ȘI