Reactia lui Oreste dupa ce liderii PSD nu le-au dat salariile profesorilor inainte de Paste! „Unii dintre profesori merita sa vada ce inseamna sa-ti vinzi constiinta pentru trei lei!”

Jurnalistul Oreste Teodorescu s-a declarat mahnit de faptul ca toti profesorii au ajuns sa fie umiliti de politicieni atunci cand vine vorba de a-si cere salariile dar atrage atentia si asupra nepasarii unor profesori care timp de 30 de ani de la revolutie nu s-au ridicat impotriva politicienilor pentru a cere cresterea calitatii invatamantului in Romania.

„Eu empatizez cu suferinta unora dintre profesorii care nu si-au primit salariile la timp, dar nu cu toti… Daca 30 de ani noi asistam la o decadere profunda a sistemului de invatamant romanesc nu am vazut foarte multi profesori sa se solidarizeze pentru a salva invatamantul romanesc. I-am vazut preocupati pe foarte multi dintre profesori doar pentru pensii si salarii, dar foarte putin pentru elevi. Meseria asta de profesor este o meserie vocationala, este aproape ca si peotia, ca si jurnalismul, nu sunt meserii pentru oricine, daca nu iubesti atat de mult tanara generatie incat sa te sacrifici pentru a-i da ceva pentru ca ea sa mearga mai departe, atunci nu te poti numi profesor. Eu am facut scoala in comunism o parte si liceul, hai sa zicem in tranzitia asta nesfarsita de la Ceausescu la Dragnea si iti marturisesc foarte sincer pot sa numa pe degetele de la mana stanga trei profesori in fata carora ma inclin cu un respect extraordinar si carora le datorez extrem de multe in devenirea mea… Trei si ii includ si pe cei de la facultate. Si atunci cu astia trei profesori si cu altii ca ei sufar si eu ca isi bat joc ciumafaiele astea rosii de ei, dar iarta-ma ca iti spun, unii dintre ei trebuie sa simta pe propria piele, sa vada ce inseamna sa-ti vinzi constiinta pentru trei lei”, spune Oreste Teodorescu in emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV, moderata de jurnalistul Rares Bogdan.

CITEȘTE ȘI