Reacţia unui elev de clasa a IV-a când şi-a găsit mama în această ipostază pe internet

Rolul şi locul internetului în vieţile copiilor este un subiect îndelung dezbătut în ultimii ani. Din ce în ce mai mulţi cercetători caută să observe efectele frecvenței utilizări a reţelelor de socializare. Internetul este o sursă nelimitată de informaţii diverse din nenumărate domenii şi poate fi atât benefic cât şi dăunător celor care îl utilizează, în special copiilor din ce în ce mai interesaţi şi atraşi către această lume virtuală plină de curiozităţi şi necunoscut.

O situație deloc plăcută pentru un elev de clasa a IV-a, după ce și-a descoperit mama într-o ipostază intimă pe Internet. Nou intrat pe rețelele de socializare, a trăit un șoc când a văzut că mama sa apare dezbrăcată. Copilul a decis să împărtășească totul psihologului școlii, povestea fiind redată de site-ul urod.ru, cum a dat peste pozele intime ale mamei sale, dar și faptul că nu se aștepta să își vadă mama într-o astfel de ipostază.

loading...

De la vârste foarte fragede, copiii butonează smartphone-ul, în medie, 160 de minute pe zi. Adolescenții de 13 – 16 ani îl folosesc chiar 208 minute pe zi. “Deoarece Internetul a fost prezent in viata copiilor de la o varsta foarte frageda in ultimii ani, noua generatie de copii si adolescenti constituie primul grup care foloseste Internetul la o scara foarte larga si de asemenea primul grup care poate manifesta probleme asociate cu o utilizare excesiva“, avertizeaza psihoterapeutul Rosu Adrian Francois.

Loading...
Ce părere ai despre articol ?

Cmentariile sunt închise