Regina Elisabeta a decis!

Regina Elisabeta a Marii Britanii a decis în sfârșit cum va gestiona situația Ducilor de Sussex.

Se pare că prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai avea îndatoriri regale și nici nu vor mai primi bani din fondurile publice.

Regina Elisabeta a decis! Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai avea îndatoriri regale
Cu doar câteva zile în urmă Ducii de Sussex au anunțat că renunță la statutul de membri senioir ai familiei regale britanice și că obiectivul lor principal este să devină independeți financiar. Vestea a venit ca un trăsnet pentru toată familia regală, care se pare că nu știa nimic despre aceste planuri, conform presei din Marea Britanie.

Regina Elisabeta a decis în sfârșit cum va gestiona această situație și a epxlicat totul într-un comunicat dat de Palatul Buckingham. Suverana a dat de înțeles că știa despre dorința nepotului său de câteva luni.

“După multe luni de conversații și discuții mai recente, mă bucur că împreună am găsit o cale constructivă și de susținere pentru nepotul meu și familia sa.

Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membri foarte iubiți ai familiei mele.

Recunosc provocările pe care le-au întâmpinat ca urmare a unei atenții intense în ultimii doi ani și le susțin dorința de a avea o viață mai independentă.

Vreau să le mulțumesc pentru toată munca lor dedicată din această țară și sunt deosebit de mândră de modul în care Meghan a devenit atât de repede parte din familia noastră.

Întreaga mea familie speră că acordul de astăzi le va permite să înceapă construirea unei vieți noi fericite și pașnice.

Ducele și Ducesa de Sussex sunt recunoscători Majestății Sale și Familiei Regale pentru susținerea continuă în timp ce trec la un nou capitol din viața lor.

După cum s-a convenit în acest nou aranjament, ei înțeleg că li se cere să se retragă din îndatoririle regale, inclusiv din numirile militare oficiale. Nu vor mai primi fonduri publice pentru îndatoririle regale.

Cu binecuvântarea reginei, Ducii de Sussex vor continua să își păstreze patronatele și asociațiile private. Deși nu mai pot reprezenta formal Regina, ei au promis că în tot ceea ce vor face, vor continua să păstreze valorile Majestății Sale.

Ducii de Sussex nu vor mai folosi titlurile de Her Royal Highness, deoarece nu mai sunt membri ai familiei regale.

Ducele și Ducesa de Sussex și-au împărtășit dorința de a rambursa cheltuielile Suveranului din Grant pentru recondiționarea Frogmore Cottage, care va rămâne casa familiei din Marea Britanie.

Palatul Buckingham nu comentează detaliile aranjamentelor de securitate. Există procese independente bine stabilite pentru a determina nevoia de securitate finanțată public.

Această schimbare va intra în vigoare în primăvara anului 2020.”, se arată în comunicatul oferit de către Palatul Buckingham.

CITEȘTE ȘI