Restrictii noi pentru romani. Avem prea multe cazuri

O parte dintre tarile europene si-au redeschis granitele pentru cetatenii din UE. Pentru tarile care prezinta cazuri de coronavirus in crestere, isi mentin restrictiile.

Romania se afla printre tarile cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din Europa. In prezent, suntem depasiti doar de Suedia (119,4), Portugalia (43,7) si Marea Britanie (27,4), dupa cum a precizat si medicul Alexandru Rafila.

Suntem urmati este de Bulgaria (16,5), Serbia (15,2) si Polonia (14,8).

Datorita acestui fapt, mai multe unele tari au decis sa mentina restrictiile de circulatie si masurile de carantina/izolare pentru cetatenii care vin din aceste state – adica inclusiv pentru romani.

Ministerul de Externe din Estonia a anuntat ca romanii care merg in aceasta tara vor trebui sa stea in izolare timp de 14 zile, din cauza cazurilor de COVID-19 din Romania. Masura a intrat in vigoare

incepand cu data de 22 iunie si a fost impusa pentru persoanele care vin din sase tari europene: Polonia, Suedia, Romania, Bulgaria, portugalia si Regatul Unit al Marii Britanii.

Danemarca a deschis calatoriile catre si dinspre majoritatea tarilor europene, cu exceptia a sase tari, printre care si Romania. Decizia a fost luata pe baza evolutiei cazurilor de coronavirus in fiecare dintre tari, a transmis joi Ministerul danez de Externe, conform agentiei DPA.

Lista tarilor pentru care se elimina restrictiile de calatorie va fi actualizata saptamanal de MAE danez.

Malta isi deschide frontierele de la data de 1 iulie, insa Romania nu se afla pe lista tarilor „sigure”. De la acea data vor fi posibile transporturile maritime de pasageri, navele de croaziera si traficul aerian catre si dinspre Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta (cu exceptia L’Ile de France), Germania, Grecia, Islanda, Israel,

Irlanda, Italia (cu exceptia regiunilor Emilia Romagna, Lombardia si Piemonte), Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania (cu exceptia regiunilor Madrid, Catalonia, Castilla-La Mancha, Castilia si Leon) si Ungaria. Lista va fi completata pe baza datelor epidemiologice pana la data de 1 iulie si poate fi consultata la adresa visitmalta.com.

Slovacia si-a deschis si ea granitele, dar nu si pentru Romania.

Finlanda si Norvegia permit accesul cetatenilor europeni doar daca detin un permis de rezidenta, sunt angajati la o companie locala, viziteaza rude de gradul I sau studiaza in tarile respective.

Recomandare:

Inainte de orice calatorie este recomandat sa verificat site-ul Ministerului de Externe.

CITEȘTE ȘI