Rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem care ți se topesc în gură!

Cornurile pufoase, dospite, cu gem sunt foarte pufoase, de post sau de dulce, se fac extrem de rapid, sunt ieftine, dintr-un kg de faina se fac 20-24 de cornuri mari, adica 2 tavi de aragaz. 🙂 Se pot umple cu gem, nuca, fructe confiate, rahat, nuca de cocos, cacao cu zahar, scortisoara cu zahar… 🙂

Video la finalul articolului…

Cand e rece afara, de toamna pana primavara, cel putin 1 data pe saptamana fac repde niste Cornuri pufoase, dospite, cu gem. Cand vin ai mei la ora 11 de la munca, de departe simt parfumul cornurilor. Va dati seama ca abia asteapta sa ajunga acasa. 🙂 Vedeti aici mai multe retete de cornuri, placinte, paine de casa. 🙂

Am facut acum cu gem de prune cu nuca – vedeti reteta, inca mai sunt prune si puteti face gemul acesta minunat. 🙂

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 150g unt rece (80% grăsime), 500g făină, 2 ouă, 150ml lapte, 80g zahăr, 7g drojdie, 1 borcan de gem după preferință pentru umplutură.

Modul de preparare:Se încălzește laptele, iar mai apoi se adaugă drojdia alături de o linguriță cu zahăr, se acoperă totul cu un prosop ș se lasă la crescut timp de 5-10 minute. Se ia un bol cât mai adânc în care se cerne făina și se adaugă laptele cu drojdia. Peste făină se adaugă untul rece dat prin răzătoare și se amestecă bine, bine cu făina până aluatul devine firimituri.
Separat, într-un bol, se mixează ouăle cu zahăr până când compoziția devine pufoasă. Ouăle se adaugă peste făină și se frământă bine aluatul, până când devine elastic.

Adăugați făină pe blatul pe care lucrați, iar cu ajutorul sucitorului se întinde aluatul într-un cerc cu o grosime de aproximativ 0.5cm, aluat care se taie în triunghiuri. Se unge aluatul cu ce gem preferați și se rulează cornulețele. Produsul obținut se așează într-o tavă tapetată cu făină de copt, dar nu înainte să le ungeți cu gălbenuș și cu lapte. Se adaugă într-un cuptor preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 15-20 de minute.

 

CITEȘTE ȘI