România, între temperaturi neobișnuit de calde și ploi torențiale. Cum va fi vremea în următoarele zile și care sunt zonele în vare se vor rupe norii

Ultimele zile ale lunii aprilie vor aduce vreme frumoasă în aproape toate regiunile țării, însă în regiunile din vest și sud-vest, temperaturile vor depăși 25 de grade Celsius. Spre sfârșitul săptămânii, însă, România va fi lovită de ploi.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi frumoasă în următoarele zile. Luni, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte şi în partea continentală a Dobrogei, dar numai izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Noaptea, înnorările se vor accentua în regiunile vestice, unde, pe arii restrânse vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în zonele de munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral şi 24 de grade în Banat şi Oltenia, iar minimele între 1 şi 11 grade, mai scăzute spre -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 12…13 grade. Spre sfârşitul intervalului, în estul Transilvaniei, izolat se va produce brumă.

De asemenea, vremea va fi frumoasă și marți, însă în anumite regiuni ale țării, în special în vest, centru și în zonele de munte pe arii restrânse, se vor semnala înnorări temporar accentuate, dar și averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului şi de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor În Capitală, temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

Potrivit meteorologului Elena Mateescu, vremea se va răci spre sfârșitul săptămânii și vor fi așteptate ploi în mai multe regiuni ale țării. Astfel, de 1 mai va ploua în în partea de vest a Olteniei, în Banat, Crişana şi Maramureş, iar la nivel izolat în Transilvania şi în nordul Moldovei, iar din punct de vedere termic vor fi valori la scara întregii ţări între 12 şi 19 grade în jumătatea de vest şi de 24-25 de grade Celsius în partea de sud-est a ţării.

”La acest moment aşa cum arată informaţiile meteorologice vor fi ploi de 1 Mai în partea de sud-vest, însemnând partea de vest a Olteniei, în Banat, Crişana, în Maramureş, iar la la nivel izolat în Transilvania şi în nordul Moldovei, vorbim de cantităţi de precipitaţii în medie de 10-15 litri/mp, iar in zonele de deal şi de munte, posibil 15-20 litri/mp.

Aşa arată informaţiile la acest moment, dar pe măsura ce ne apropiem de intervalul respectiv vom reveni cu date noi. Din punct de vedere termic vorbim de valori la scara întregii ţări între 12 până la 18-19 grade Celsius în jumătatea de vest a ţării, iar în partea de sud-est de 24-25 de grade Celsius”, a explicat meteorologul ANM.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More