S-a demonstrat că mersul la biserică prelungește viața și alungă depresia din viața oamenilor!

S-a demonstrat științific: Mersul la biserică prelungește viața și ajută sănătatea mintală. Ce se întâmplă în corpul oamenilor care merg frecvent într-un locaș sfânt

Un studiu confirmă o vorbă mai veche din popor referitoare la religie și la mersul la biserică care au o importanță socială incontestabilă. Studiul arată că mersul la biserică și participarea la activițățile religioase de orice fel are efectul unui antidepresiv mult mai eficient pentru europenii de peste 50 de nai decât au activitățile sportive, educaționale sau politice, arată un studiu al Facultății de Medicină Erasmus din Rotterdam.

La studiu au participat peste 9000 de oameni cu vțrste de peste 50 de ani din toată Europa. Oamenii au fost urmăriți pe o perioadă de 4 ani de zile în care s-a dovedit că mersul la biserică este singura activitate perseverentă care le oferă oamenilor o stare de bine, eliminând stările de depresie la care alții erau prezente. Indiferent că aceștia mergeau la biserici, moschee sau sinagoci, mersul în lăcașul de sfânt îi liniștea pe cei 9000 de participanți.

“Biserica pare să joace un rol social foarte important în scăderea frecvenței depresiei de vârstă a treia”, spune dr. Mauricio Avendano, unul dintre autorii studiului și epidemiolog la The London School of Economics and Political Science (LSE). “Nu e clar dacă asta se datorează religiei în sine sau dacă e vorba mai degrabă de faptul că oamenii nu se simț izolați social aparținând de o comunitate”.

Mersul la biserică îți dă încredere

Un alt studiu realizat la Universitatea Harvard arată că mersul regulat la biserică poate ajuta la speranța unei vieți mai lungi și mai ferită de probleme grave. Prin rugăciune, oamneii creează o legătură cu Divinitatea, o legătură pe care își pun speranța și găsesc un protector permanent al ființei lor.

De asemenea, din peste 75.000 de asistente medicale chestionate, cele care frecventau mersul la biserică au prezentat cu 35% șanse de viață mai mare decât cele care nu merseseră.

Citeste si despre

Duşmanul de temut al diabetului – Leguma care „mănâncă” tot zahărul din organism

Fasolea boabe, albă sau roşie, aduce numeroase beneficii organismului. Această legumă este o sursă naturală de fibre şi de proteine, având un indice glicemic scăzut. De asemenea, fasolea este bogată în fier, un supliment natural energetic, fiind indicat mai ales femeilor.

Pentru că are foarte puţină grăsime şi colesterol deloc, fasolea este foarte indicată în regimul diabeticilor. O porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

Această legumă este recomandată diabeticilor. deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi, citat de Adevarul.ro.

De altfel, fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină, potrivit sursei citate.

Conţinutul bogat de substanţe nutritive o face un produs alimentar foarte sănătos. Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu.

Magneziul are mai multe scopuri în organism: susţine funcţiile musculare şi nervoase, menţine sistemul imunitar, se îngrijeşte de sănătatea oaselor şi a tensiunii arteriale şi ajută la metabolizarea energiei.

Fierul este o parte importantă a proteinelor de transport de oxigen în sânge şi promovează dezvoltarea celulelor, potrivit Adevarul.ro.

Citeste si despre

Cum a reusit Adriana Bahmuteanu sa slabeasca 20 de kilograme

Adriana Bahmuteanu este unul dintre cele mai controversate personaje din lumea mondena. Chiar daca scandalurile in care a fost implicata de-a lungul timpului cu fostul sau sot, Silviu Prigoana, au captat pentru multa vreme atentia publica, se pare ca acum prezentatoarea TV este un om complet schimbat.

Adriana Bahmuteanu parca arata pe zi ce trece mai bine, pentru ca prezentatoarea a slabit spectaculos 20 de kilograme. In aceste conditii, ea isi permite sa poarte tinute din ce in mai mulate care ii pun valoare noua silueta.

Cum a reusit Adriana Bahmuteanu sa slabeasca 20 de kilogram in timp record
Desi de-a lungul timpului au circulat in presa mai multe speculatii potrivit carora se spune ca Adriana Bahmuteanu a facut o operatie de micsorare a stomacului, prezentatoarea a negat acest lucru. Ea sustine ca doar a tinut un regim alimentar echilibrat si a renuntat complet la un singur aliment, si anume carnea. Ba chiar, Adriana spune ca nici nu simte vreo pofta.
„Slabitul tine de alimentatie. Nu m-am operat la stomac. Eu de trei ani nu mai mananc deloc carne. Sunt vegetariana si mai nou raw vegana. Ma simteam rau, eram umflata, mi se umfla gatul si nu stiam de ce. N-a stiut nimeni ce am si la un moment dat am citit o carte si am spus gata. Mai mananc peste, fructe de mare, consum lactate, oua, ciuperci. Ciuperca inlocuieste foarte bine carnea si sunt foarte gustoase si sanatoase.

Cand mi-e foame si nu apuc sa mananc nimic, bag o merdenea. Cand am renuntat la carne m-am simtit foarte bine. Nu mi-e pofta deloc. Merg la prieteni care fac gratare, nu am nicio problema. Am noroc ca nu am fost niciodata atrasa de dulciuri. Mie-mi plac muraturile. Si acum, vara, am muraturi in casa. Eram profund nefericita. Cand m-am gandit sa-mi schimb viata, mi-am schimbat-o de tot. Acum fac ce-mi place, copiii mei sunt la fel de fericiti ca mine, am de toate, am ce sa mananc si se vede lucrul asta’, a marturisit Adriana Bahmuteanu, la Antena Stars.

In plus, prezentatoarea nu isi refuza nici micile placeri in timpul liber si nu se da in laturi de la mesele copioase.

„Toata lumea ma intreaba cum de arat atat de bine!!! Azi m-am decis sa va dezvalui secretul meu: am o familie de prieteni care ma invita sa savurez cele mai bune preparate din peste de Dunare, gatite chiar de ei. Asadar, mancam pe saturate si petrecem seri frumoase impreuna. Pai cum sa nu arat bine!’, a scris Adriana Bahmuteanu pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI