S-a publicat lista sporurilor la pensie în funcție de vechimea la locul de muncă. Iată care sunt cifrele

Noua Lege a pensiilor cuprinde numeroase schimbări, printre care și sporuri ale acestora în funcție de vechimea de muncă.

Persoanele care au dovada venitului total pe lună, realizat anterior datei de 1 aprilie 2001 au parte de majoritatea punctajelor lunare în conformitate cu stagiul de cotizare realizat în perioada 1 februarie 1975- 1 aprilie 2001.

În contextul perioadelor anterioare anului 1949, se utilizează salariul minim corespunzător acestuia, conform dcbusiness.ro.

Iată lista sporurilor la pensie în funcție de vechime!

Mii de români trebuie să ia la cunoștință noua veste!

Noua Lege a pensiilor a adus lista cu schimbările numeroase, printre care se află și modul de abordare a sporurilor în funcție de vechimea lor.

„Tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație și incluse în acesta, sunt următoarele:

a) gradația 1 – de la 3 ani la 5 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază prevăzut în anexele la prezenta lege cu cota procentuală de 7,5%, rezultând noul salariu de bază;

b) gradația 2 – de la 5 ani la 10 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

c) gradația 3 – de la 10 ani la 15 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

d) gradația 4 – de la 15 ani la 20 de ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază;

e) gradația 5 – peste 20 de ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază”, conform avocat.ro

Citeste si despre

Un psiholog ne spune: Intalnirile nu sunt deloc intamplatoare – totul in lumea asta are un scop bine definit

In lumea frumoasa in care traim, fiecare intalnire si confluenta intamplatoare serveste unui scop mai mare. Nimic nu se intampla fara un motiv.

Exista un fenomen misterios care se intampla deseori in vietile noastre, unul care nu poate fi explicat prin stiinta sau alte mijloace obisnuite.

Poate parea cliseu cand spunem ca nu exista lucruri precum coincidentele, si ca totul se intampla cu un motiv, dar exista si adevar in aceste cuvinte.

Pe parcursul calatoriei care este viata, intalnim tot felul de oameni din multe culturi si cu trecuturi diferite, iar fiecare serveste un scop diferit in dezvoltarea noastra continua.

Unii oameni raman cu noi pentru totdeauna, cauzand un impact mai mare in vietile noastre decat ne-am fi putut imagina in acea prima intalnire aparent intamplatoare. Alti oameni, insa, sunt atat de nesemnificativi, incat nici macar nu le acordam atentie.

Fiecare dintre acesti oameni, si conexiunile pe care le reprezinta, servesc un scop, fie ca este unul fericit sau unul trist, ne invata lectii care ne ajuta sa crestem si sa ne dezvoltam.

Unele din aceste cai pe care trebuie sa le urmam sunt mai grele decat altele, dar asta este doar parte din viata.

Atat intalnirile bune cat si cele rele sunt importante pentru cum se va compune calatoria noastra. Este realmente un mister pe cine vom intalni in continuare si experientele pe care ni le va aduce acea persoana.

Exista 5 tipuri de intalniri sincroniste pe care le vei avea cu oamenii din cursul calatoriei tale:

1. Cei care ne trezesc

Multi oameni din viata noastra nu petrec foarte mult timp alaturi de noi. Ei se opresc sa ne aminteasca telurile noastre, visele noastre, apoi pornesc in continuare pe propriul lor drum. Universul ne trimite asemenea oameni ca sa putem ramane fixati pe scopurile noastre si sa parcurgem pasii necesari pentru a le ajunge.

2. Cei care ne amintesc

In viata, intalnim adesea oameni care ne opresc din a ne abate de la calea noastra. Ne ajuta sa ramanem pe cararea corecta catre succes si fericire. In timp ce acesti oameni sunt de regula temporari, lasa un impact de lunga durata in sufletele noastre.

3. Cei care ne imping sa ne dezvoltam

Unii din cei pe care ii intalnim sunt profesori, oameni care ne arata uneori lectii dificile care ne vor grabi dezvoltarea. Acestia ne invata lucruri cu care poate ne-am luptat sa le invatam de unii singuri.

4. Cei care ne opresc in loc

Unii oameni pe care ii intalnim sunt prezenti pentru o perioada atat de scurta de timp incat par nesemnificativi. Fie ca ne intalnim cu ei intamplator intr-o cafenea, intr-un autobuz sau pur si simplu trecem pe langa ei mergand pe strada.

Te angajezi intr-o conversatie banala cu ei, dar nu valorifici relatia mai departe, acestia fiind oameni care doar ne opresc in loc un moment.

5. Cei care raman

Un procent mic din oamenii pe care ii intalnim in vietile noastre vor ramane realmente alaturi de noi pentru totdeauna. Acesti oameni sunt rari si de regula dificil de gasit, dar sunt de departe cei mai valorosi pe care ii vom intalni.

Fie ca sunt prieteni apropiati, persoane dragi sau membrii ai familiei, ei au cel mai mare impact asupra vietilor noastre.

Acesti oameni te ridica atunci cand cazi si te ajuta sa cresti. Prezenta lor in sine este suficienta sa te impinga sa faci lucruri care in general ar fi imposibile.

Pentru a gasi aceste persoane rare, trebuie sa dam dovada de rabdare, deoarece universul ni-i va aduce in cale mai devreme sau mai tarziu.

Cand formezi conexiunea cu acesti oameni speciali, vor fi alaturi de tine pentru totdeauna.

Vor imparti cu tine vise similare si aspiratii in misiunea vietii lor, si vor vrea din toata inima ca tu sa reusesti in misiunea ta.

CITEȘTE ȘI