Să donezi 10% din salariu pentru Notre-Dame, în timp ce la tine în țară copiii se kcă în curtea școlii

Da, doamna Firea se laudă că donează 10% din salariu timp de câteva luni pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame, ceea ce e un lucru foarte bun, deși insuficient, în sensul că, pe lângă bani, putea să le trimită și Brâul Maicii Domnului.

Vorba aia, bani au toți săracii. În fine, altceva voiam de fapt să zicem. Anume: știți ce o să se spună peste câteva secole pe aici despre catedralele din Occident?

O să se spună că, în timp ce noi ne facem nevoiele în fundul curții școlilor, occidentalii îsi reconstruiau catedralele.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Gabriela Firea își va dona 10% din salariu, timp de trei luni, pentru reconstrucția catedralei pariziene Notre-Dame, puternic afectată de un incendiu izbucnit aseară.

Primarul general al Capitalei i-a scris omologului său francez, căruia i-a mărturisit că a văzut „un popor îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință”.

În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune și solidaritate, după teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial (…). Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de naționalitate sau origine, oameni din întreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început. Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris. Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni, se arată în scrisoarea trimisă de Firea edilului parizian, Anne Hidalgo.

Primăria Parisului va investi 50 de milioane de euro în restaurarea monumentului vechi de 850 de ani. Fonduri suplimetare vor veni și de la regiunea Île-de-France , care va oferi 10 milioane de euro, dar mai ales de la eurogrupurile LVHM și Kering, care au anunțat donații de 300 de milioane de euro!

 

Sursa: digifm.ro
COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !