Sala de detenție va fi introdusă în școlile din România începând cu luna septembrie Aceasta este destinată elevilor care deranjează orele de curs
Sala de detenție va fi destinată elevilor care perturbă orele de curs, aceștia fiind relocați pentru a desfășura activități complementare.
Sala de detenție va fi destinată elevilor care deranjează orele
Ministerul Educației (ME) a anunțat că Statutul Elevului 2024 și Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2024 au fost trimise pentru publicare în Monitorul Oficial.
Fiecare școală va avea responsabilitatea de a organiza spațiul și de a stabili procedurile de supraveghere a elevilor care deranjează orele de curs. Această prevedere, menținută din forma de proiect a Statutului Elevului din luna iunie, are scopul de a oferi un mediu mai disciplinat și structurat în școli.
Scopul acestei măsuri este de a asigura un mediu de învățare mai eficient pentru ceilalți elevi și de a oferi o formă de corecție pentru cei care nu respectă regulile.
Ce a transmis Ministerul Educației
Potrivit ME, este recomandată supravegherea tuturor elevilor, iar dacă unul dintre ei deranjează ora sau perturbă liniștea din sala de curs, va fi trimis la detenție.
Important de menționat faptul că elevul nu va primi absență de la oră.
„Cele două documente vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2024-2025 și vor fi disponibile pe edu.ro după publicarea în Monitorul Oficial.
În cazul elevilor care în timpul orelor manifestă comportamente care afectează desfășurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu.
În acest caz sunt obligatorii: supravegherea elevului de către un alt cadru didactic sau didactic auxiliar și informarea părintelui.
Important: Cadrul didactic poate lua această decizie doar pentru propria oră de curs. Pentru respectiva oră elevului nu i se consemnează absență.
Fiecare școală va include în regulamentul propriu modalitatea exactă de aplicare a acestei prevederi, în funcție de resursele existente ”, scrie în postarea Ministerului Educației.