Salată de varză tocmai bună pentru iarnă. O rețetă de milioane

Ingrediente:

5 kg de varză;

1 kg de morcov;

1 kg de ceapă;

1 kg de ardei gras roșu;

350 grame de zahăr;

4 linguri cu vârf de sare;

500 ml de oțet 9%;

500 ml de ulei.

Mod de preparare:

Tăiați varza, ceapa și ardeiul cât mai subțire.

Treceți morcovul prin răzătoare.
Amestecați toate ingredientele foarte atent, nu frământați!

Adăugați zahăr, sare, oțet și ulei, amestecați încă o dată.

Așezați salata în borcane, apăsând usor cu pumnul.

Peste 3 zile acoperiți cu capace, închideți-le etanș și dați la frigider.

Se păstrează mult timp, iar gustul rămâne neschimbat.

Poftă bună!

Varza murată este unul dintre alimentele folosite pentru a da un plus de savoare mâncărurilor, însă acest produs culinar nu este doar gustos, ci prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, informează mnn.com.

– Varza murată este o bună sursă de vitamina C

De-a lungul istoriei, varza murată a fost considerat un aliment necesar în călătoriile de lungă durată, deoarece ajuta echipajul să nu se îmbolnăvească de scorbut – o boală teribilă cauzată de o deficienţă de vitamina C. S-a constatat că o porţie de varză murată în fiecare zi asigură necesarul de vitamina C de care o persoană are nevoie.

– Varza murată este un tratament tradiţional pentru ulcer

S-a dovedit că varza este o sursă excelentă de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varză crudă s-a dovedit că reprezintă un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murată reprezintă o altă sursă de vitamina U.

– Varza murată este un aliment probiotic

Procesul de acid lactic, care păstrează varza murată, este îmbogăţit cu puteri probiotice. Astfel, varza murată este un aliment plin cu probiotice sănătoase.

Varza (Brassica oleracea), cunoscută și sub numele de curechi, este o legumă comestibilă verde sau roșie, una din cele mai vechi legume cunoscute de om. Era cunoscută în rândul alchimiștilor drept materia primă a alimentelor. Sucul verzei roșii poate fi întrebuințat ca indicator pH.

Varza este plantă bianuală: în primul an vegetează, iar în al doilea an înflorește. Face parte din familia Crucifere, numită așa deoarece are floarea de tipul patru, cu elementele florale așezate în cruce. Florile sunt grupate în inflorescențe de culoare galbenă.
Tratamente naturiste cu varză
Varza albă (Brassica oleraca) este recomandată a fi întrebuințată în tratamentul anemiei, diabetului zaharat, litiazei biliare, tusei (suc de varză și miere), afecțiunilor renale, hemoroizilor, durerilor de ficat (varză crudă sub formă de cataplasme) și ulcerului gastric.

Varza albă acționează ca laxativ, vitaminizant (pentru pacienții care se refac după o perioadă în care au zăcut) și ajută la prelungirea vieții (vitamina A conținută în varză întârzie îmbătrânirea, hrănind țesuturile).

Varza albă poate fi consumată ca varză murată, și în acest caz constituie un remediu excelent în tratarea alcoolismului, întărirea gingiilor și tratarea infecțiilor intestinale; ceai de varză: acesta ajută la vindecarea bronșitelor cronice, dar și la tratarea diareei și a constipației; cataplasme cu foi de varză albă (se aplică local), care ajută la vindecarea rănilor, plăgilor și tumorilor.

CITEȘTE ȘI