Se apropie sezonul cald? Iată ce să NU uiți atunci când îți pregătești mașina

Întotdeauna auzi diverse sfaturi de la persoanele care își pregătesc mașinile pentru lunile grele de iarnă și tot mai puține recomandări în ceea ce privește soarele puternic al verii. Căldura reprezintă o amenințare la fel de mare pentru vehiculul tău, precum și gerul și zăpada. 

Indiferent de timpul pe care îl petreci la volan în anotimpurile cu temperaturi ridicate, există câteva aspecte cărora trebuie să le acorzi atenție pentru a te asigura că eviți apariția situațiilor neplăcute. Așadar, trebuie să te asiguri că nu uiți să faci câteva lucruri de bază. 

 

Ce să NU uiți atunci când îți pregătești mașina pentru vară

  1.   Nu uita să testezi aerul condiționat înainte de a fi prea cald afară! 

Nu este nimic mai rău decât să mergi fără AC pe un soare arzător. Dacă observi că acesta funcționează, dar nu este suficient de rece, este posibil să fie ceva în neregulă. Cel mai probabil aveți nevoie de mai mult agent frigorific sau trebuie să înlocuiți filtrele de aer.

  1.   Nu uita să schimbi anvelopele și să verifici presiunea pneurilor! 

Schimbările drastice de temperatură pot determina presiunea anvelopelor să fluctueze. Dacă presiunea este peste sau sub PSI recomandat, anvelopele tale vor începe să se uzeze inegal. De asemenea, acum ar fi momentul potrivit să schimbi anvelopele de iarnă cu cele mai bune cauciucuri de vară pentru a te asigura că te bucuri de călătorii în siguranță. Pe site-ul celor de la anvelope-oferte.ro găsiți o selecție largă de producători și beneficiați de garanție de 2 ani.

  1. Nu uita să te asiguri că radiatorul are suficient lichid de răcire! 

Dacă observați indicatorul de temperatură aprins în bord, lichidul de răcire poate fi scăzut sau poate exista o scurgere. Păstrarea lichidului de răcire suplimentar în mașină poate fi o idee bună dacă ai un vehicul mai vechi predispus la avarii.  

  1. Nu uita să testezi bateria! 

Bateriile auto se pot defecta în orice perioadă a anului, dar creșterea temperaturii poate o afecta semnificativ. Mergi să îți testezi bateria mașinii pentru a sta liniștit la volan!

  1. Nu uita să verifici frânele!

Nu vrei să mergi cu frânele uzate! Dacă acestea fac zgomote ciudate în timp ce conduci sau în momentul frânării, ar trebui să încerci să înlocuiești lichidul de frână sau să te duci cu mașina la un mecanic pentru a fi verificate frânele, mai ales dacă ai un stil agresiv de a conduce.

  1. Nu uita să înlocuiești lamele ștergătoarelor de parbriz și lichidul! 

Lamele ștergătoarelor au fost cel mai probabil uzate din răzuirea gheții și zăpezii. De asemenea, este o idee bună să îți completezi lichidul de parbriz, deoarece vor fi mai multe insecte în aer odată cu vremea caldă, la fel și praful de pe șoseaua uscată sau diversele picături de ploi trecătoare care vor lăsa urme!

  1. Nu uita să actualizezi trusa de urgență! 

Este posibil să fi accesat consumabilele peste iarnă și ai uitat să le completați sau poate au expirat între timp. Totul trebuie verificat! Ține cont să ai în mașină constant apă și un încărcător pentru a fi pregătit indiferent de drum!

 

Tu vei ține cont de toate aceste lucruri?

 

Sursa foto: shutterstock.com 

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !