Secretul cojilor de usturoi ! De ce se recomandă utilizarea lor !

Usturoiul este utilizat ca remediu natural pentru diverse boli de mai mult de 5000 ani. Însă puțini oameni știu că proprietățile folositoare nu se rezumă doar la cățeii de usturoi, ci sunt caracteristice și pentru cojile căpățânilor, care conțin o sumedenie de substanțe active, benefice pentru sănătate.

Din cojile de usturoi se pot prepara infuzii și decocturi, care au efecte tămăduitoare la nivelul tuturor organelor și sistemelor de organe din corpul uman. Ele se folosesc ca apă de gură pentru întărirea gingiilor în caz de parodontoză, se aplică în tratamentul stomatitei, anginei și altor boli inflamatorii. Extractele apoase din coji de usturoi sunt eficiente în combaterea micozelor cutanate, mătreții și căderii părului.

Înainte de prepararea remediilor asigurați-vă că utilizați usturoi cultivat în condiții ecologice, fără chimicale. Astfel veți fi siguri de puritatea și siguranța lui.

TRATAMENTUL RĂCELII ȘI TUSEI

Când veți sesiza primele semne ale bolii, nu amânați tratamentul, ci realizați inhalația uscată cu ajutorul cojilor de usturoi. În acest scop luați o tigaie curată de fontă (în niciun caz nu o ungeți cu grăsime!), presărați cojile uscate de usturoi pe ea (puteți să adăugați și coji de ceapă — pentru intensificarea efectului terapeutic) și puneți-o pe foc. Peste puțin timp cojile vor începe să fumege: anume acest fum trebuie inhalat pe parcursul câtorva minute. Lacrimile și strănutul, care însoțesc procedura, indică curățarea mucoaselor de microbi.

INFUZIA DIN COJI DE USTUROI

Extractul apos din coji de usturoi influențează benefic activitatea mușchiului cardiac și rinichilor, starea vaselor sangvine. Pe lângă aceasta, infuzia din cojile respective contribuie la purificarea organismului de substanțele toxice și produsele de degradare. Cura durează 30 zile. Puteți să o repetați după o pauză de 10 zile.

Turnați un pahar de apă clocotită peste o lingură de materie primă mărunțită. Acoperiți vasul cu un capac și puneți-l deoparte pentru 8 ore, timp în care sunt extrase substanțele folositoare din cojile de usturoi. Strecurați infuzia și luați câte o jumătate de pahar de 2 ori pe zi.

DECOCTUL DIN COJI DE USTUROI

Acest remediu se utilizează pentru clătirea cavității bucale și gâtului, se adaugă în băi în cazul durerilor articulare și afecțiunilor dermatologice. El este folosit pentru clătirea părului și spălarea feței în cazul prezenței erupțiilor acneice sau a tenului gras.

Turnați 500 ml de apă fierbinte peste 2 lingurițe de materie primă mărunțită. Aduceți soluția până la punctul de fierbere și țineți-o pe foc pe parcursul a 5 minute. Acoperiți-o cu un capac și lăsați-o să se odihnească timp de aproximativ 10 ore (cel mai bine ar fi să o lăsați peste noapte). Strecurați-o și utilizați-o.

Aveți grijă de dumneavoastră! Fiți sănătoși!

CITEȘTE ȘI